Nieuwigheden in de digitale advertentieformaten bij Sanoma: Facebook posts, Flair OnTheGo app, inRead Video,…

FacebookTwitterLinkedIn

In het tweede kwartaal van 2014 lanceert Sanoma heel wat nieuwigheden in zijn digitale advertentieformaten. Hieronder vindt u een overzicht.

 

Flair OnTheGo app:

Flair Magazine heeft met de OnTheGo app een mobiel zusje bij. Het is een daily app boordevol ontspannende en inspirerende topics zoals Beauty, Fashion, Fun en Lifestyle in de vorm van leuke artikeltjes, video`s en ander beeldmateriaal met Flair. Flair OnTheGo laat een advertentie toe om verder te gaan dan eenrichtingsverkeer: iedere inspanning kan meteen vertaald worden in een aankoop, reservatie, boeking,…

 

Facebook Posts:

De Facebook pagina`s van verschillende Sanomamerken (Flair, Libelle, Moustique, Zappybaby,…) worden opengesteld voor betaalde Facebook posts.

 

inRead Video:

Dit is een videoformaat dat binnen een artikel verschijnt, net ‘below the fold` (niet zichtbaar in het initiële scherm zodat de gebruiker naar beneden moet scrollen om dit te zien). De video zal beginnen afspelen wanneer de helft van de video zichtbaar is en zal automatisch pauzeren wanneer de gebruiker verder scrollt. Als de gebruiker terug naar boven scrollt en de video terug zichtbaar wordt, speelt de video verder af. De video verdwijnt volledig als het is afgespeeld. Geluid speelt enkel indien de user dit aanklikt.

 

Nieuwe formaten Humo.be:

Op Humo.be zijn er nieuwe formaten beschikbaar nl. de XL Leaderboard en de First Page Takeover. Dit laatste is vergelijkbaar met de Homepage Takeover en is bedoeld om de bezoeker een exclusieve ervaring te bieden ongeacht via welke sectie de user de site binnenkomt.

 

Floating Packs (Sanoma en Humo):

Deze packs bieden de adverteerder de mogelijkheid om op een budgetvriendelijke manier binnen een kwalitatieve omgeving een hoger bereik op te bouwen. Sanoma biedt dit aan voor zowel de standaard advertentieformaten (Medium Rectangle en Leaderboard) als voor meer impactvolle mogelijkheden (Billboard en Half Page).