Nieuwe eigenaar voor BD Media en BD Logistics

FacebookTwitterLinkedIn

BD Media en BD Logistics hebben een nieuwe eigenaar. Het managementteam wordt meerderheidsaandeelhouder en gaat in zee met een nieuwe privé-investeerder. BD Media en BD Logistics worden voortaan gebundeld onder de Belgian Distribution Group, kortweg BD Group.

BD Group is voortaan de overkoepelende holding en vervangt hiermee BD myShopi NV.

“Deze nieuwe holding kadert in de verandering van de aandeelhoudersstructuur. Het huidige management wordt meerderheidsaandeelhouder. Daarnaast stapt NPM Capital uit de groep en komt het team van SPX als nieuwe privé-investeerder aan boord”, legt CEO Raf Lambrix uit.

Peter Obdeijn, oprichter van SPX: “BD Group heeft een sterk team dat als geen ander in staat is de uitdagingen in de folderdistributie aan te gaan en de last mile logistieke markt verder te ontwikkelen. SPX zal actief ondersteunen bij het uitvoeren van de strategische plannen.”

BD Group bundelt activiteiten in omni-channel activatie (BD Media) en logistiek met toegevoegde waarde (BD Logistics). De groep stelt vandaag 330 medewerkers tewerk en realiseert een groepsomzet van 85 miljoen euro.

Raf Lambrix legt uit: “Belgen houden traditioneel van folders, en dat is niet veranderd in 2022. 9 op 10 geeft aan de folder te lezen, 8 op 10 doet dit zo goed als elke week. Het is een sterk activatiemedium: voor retailers een cruciaal onderdeel van de mediamix, voor consumenten een belangrijk instrument ter ondersteuning van hun koopkracht.”

Bij beide business units is het geloof in de toekomst en in het groeipotentieel groot: “Als groep zorgen we voor duurzame groei. We blijven investeren in lokale verankering, we diepen de synergieën tussen beide business units verder uit en we verzekeren de continuïteit voor onze klanten en consumenten. We focussen daarbij in de eerste plaats op organische groei, maar anderzijds kan groei ook gerealiseerd worden door overnames. We houden alle opties open zolang ze binnen onze langetermijnstrategie passen”, concludeert Raf Lambrix.