Nieuwe digitale uitbreiding bij RMB met de integratie van display advertising

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf 1 januari staat RMB in voor de commercialisering van alle display-formats op alle websites van de audiovisuele partners in regie: RTBF, NRJ, MediaWan (AB3 en ABXPLORE) en LN24.

Pebble Media was tot nu toe verantwoordelijk voor de verkoop van display advertising op de websites van de audiovisuele zenders in regie bij RMB. Deze samenwerking tussen RMB en Pebble Media was jarenlang een succes. In het kader van RMB’s digitale evolutie is het echter logisch dat de regie alle online oplossingen voor adverteerders in haar aanbod bundelt.

Maximale inkomsten en dataverzameling

Met een online video- en audio-inventaris die alsmaar toeneemt en met de opname van display advertising in zijn regie-activiteiten, versterkt RMB zijn rol van aanbieder van digitale reclame in een premium context. De verdere uitbouw van display advertising houdt in dat RMB ook meer digitale samenhang moet creëren, zowel in het beheer van de inventarissen als in de uitwerking van de aanbiedingen en de prijscontrole. Met deze drievoudige aanpak kan RMB de inkomsten van de mediapartners in regie maximaliseren.

Ook dataverzameling en -exploitatie maken deel uit van de huidige en toekomstige ontwikkeling van RMB. Display is ontegensprekelijk een hefboom die in deze datagerichte strategie moet worden ingezet. Met de integratie ervan in eigen regie neemt RMB de implementatie van nieuwe digitale modellen volledig zelf in handen, ongeacht via welk kanaal de adverteerder aankoopt.

Yves Gérard, CEO van RMB: “Aangezien ons vak alsmaar meer naar een ‘digital first’ mediawereld evolueert, is het logisch dat onze regie display in zijn aanbod opneemt. De digitale identiteit van RMB moet noodzakelijkerwijs meegaan in deze ontwikkeling. De markt beschikt nu over één toegangspunt voor al onze inventarissen. We zijn Pebble Media dankbaar voor de lange en vruchtbare samenwerking en we feliciteren hen voor de vakkundigheid waarmee ze de websites van onze zenders beheerd en verdedigd hebben.”