Michael Dujardin wordt channel manager van Qmusic, Annelies Orye van Willy

FacebookTwitterLinkedIn

Het nieuwe management van de radiozenders van DPG Media is bekend. Michael Dujardin start begin 2021 als channel manager van Qmusic en Annelies Orye gaat meteen aan de slag als channel manager van Willy. Met deze nieuwe functies nemen beiden de eindverantwoordelijkheid van de zenders ​op zich. Eerder dit jaar was Robin Vissenaekens al gestart als channel manager van Joe, waardoor elke radiozender nu zijn eigen aanvoerder heeft.

Dirk Lodewyckx, algemeen directeur radio, tv & streaming, licht de nieuwe structuur toe: “De radio-afdeling van DPG Media krijgt een nieuw leadership met daarin een centrale rol voor de channel managers. We brengen zo de sturing dichter bij de zenders en kiezen voor sterke profielen met een brede kijk op het radiomaken, de digitalisering en de relatie met de luisteraar.”

Michael Dujardin werkte eerder al 13 jaar op de Medialaan, eerst als channel manager van JIM en VTMKZOOM en later als marcoms manager bij TV. De voorbije 7 jaar was hij Head of Marketing & Media bij Tomorrowland en in die rol verantwoordelijk voor de communicatie, content-productie en internationale media-partnerships.

Michael Dujardin: “Qmusic is één van de mooiste mediamerken van ons land. Ik kijk er dan ook heel erg naar uit om samen met het gepassioneerde team te kunnen bouwen aan een ambitieuze toekomst, met focus op de sterkhouders van nu, straffe acties en digitale innovatie. Bij Tomorrowland heb ik geleerd hoe belangrijk het is om je community centraal te stellen in alles wat je doet. Ik ben heel dankbaar dat ik de afgelopen jaren mijn steentje heb mogen bijdragen aan het succesverhaal van één van de mooiste exportproducten van ons land.”

Ook Annelies Orye is geen onbekende voor Willy: ze was erbij van bij de start van de digitale radiozender en heeft er een vaste plek als DJ.

Annelies Orye: “Willy is op een jaar tijd uitgegroeid tot een relevante digitale speler in de alternatieve muziekscene. We hebben een duidelijk profiel, een trouw publiek en vooral een geweldig team van creatieve muziekkenners waarmee we iedere dag de beste radio proberen te maken. We hebben dus alles in huis om Willy verder te laten groeien. En als channel manager wil ik er samen met het geweldige Willy-team voor zorgen dat ons dat ook echt lukt.”

Michael Dujardin & Annelies Orye