Medialaan – de Persgroep Publishing laat radiozender Joe ook in Nederland draaien

FacebookTwitterLinkedIn

Tien jaar na de lancering van Joe in Vlaanderen lanceert Medialaan – de Persgroep Publishing de zender ook in Nederland. Dat maakte het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx bekend.

In Nederland komt de zender niet op de traditionele FM-band, maar wordt het een digitale non-stopzender via Joe.nl met elke weekdag een ochtendshow tussen 7u en 9u. De Persgroep heeft bij onze noorderburen ook al veertien jaar Qmusic Nederland.

Radiozender Joe

An Caers, Directeur Radio: “Vandaag, 1 april, vieren we 10 jaar Joe met een 24 uur durende verjaardagsuitzending. De radiozender bereikt elke dag on air, online en op social media meer dan een half miljoen Vlamingen. Op deze symbolische dag breiden we ook internationaal uit. The best is yet to come.

Robin Vissenaekens, Programmadirecteur Qmusic en Joe, vult aan: “Joe is sinds 2016 de grote vernieuwer in het Vlaamse radiolandschap, waarbij we de combinatie van informatie en entertainment nieuw leven hebben ingeblazen. De stap naar Nederland is een logische verderzetting omdat ook de Nederlandse 40-plussers een geweldige radio verdienen met greatest hits van de jaren ‘80 tot nu.

Joe in Nederland

Met de komst van Joe in Nederland breidt De Persgroep zijn radiofamilie verder uit. Naast radiozenders Qmusic en Joe in Vlaanderen is De Persgroep ook eigenaar van Qmusic Nederland, dat in 2005 werd opgestart.

Dave Minneboo, Programmadirecteur Qmusic Nederland: “Met Joe krijgt Qmusic er een broertje bij voor een wat meer volwassen doelgroep. Joe richt zich ook in Nederland op de frisse veertiger en draait herkenbare hitmuziek van de jaren ‘80 tot nu.

Joe wordt een digitale non-stop muziekzender met een eigen ochtendshow. De Nederlandse radio-dj Erik van Roekel zal elke weekdag tussen 7u en 9u te horen zijn op Joe in Nederland. Erik is momenteel in het weekend te horen bij Qmusic Nederland. De zender is digitaal te beluisteren via Joe.nl.

Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx: “Hoe fijn is het dat wij de luisteraars in België wakker kunnen maken en Erik hetzelfde kan doen in Nederland? En dat op de symbolische dag dat Joe 10 jaar bestaat.

Sven Ornelis, Anke Buckinx en Erik van Roekel

10 jaar Joe, 24 uur uitzenden

In België viert Joe vandaag zijn 10-jarig bestaan met een speciale 24 uur-verjaardagsuitzending (die gisteren, zondag 31 maart, om middernacht startte), waarin de Joe-dj’s de luisteraars uitvoerig willen bedanken.

Ze blikken ook terug op hun mooiste radiomomenten. Voor Raf Van Brussel was dat het vormen van de grootste coverband ter wereld, voor Anke Buckinx was dat de Heilige Broer- en Zusdag in Bobbejaanland en voor Rani De Coninck was dat het bezorgen van een unieke 50ste verjaardag met Koen Wauters aan een Joe-luisteraar.

Voor Tess Goossens heeft de 10de verjaardag een speciaal extraatje: ze kruipt in de huid van Lady ‘Goossens’ Gaga, omdat 10 jaar geleden, op 1 april 2009, Lady Gaga met Pokerface op nummer 1 stond.

Joe-dj’s Nathalie Delporte, Tess Goossens, Sven Ornelis, Anke Buckinx, Carl Schmitz en Raf Van Brussel

Bron: Medialaan – de Persgroep Publishing en Belga.