Mark Coenen vertrekt als netmanager van Canvas

FacebookTwitterLinkedIn

Mark Coenen vertrekt als netmanager van Canvas. Dat werd in onderling overleg overeengekomen. Na een periode van vier jaar aan het hoofd van Canvas vond Mark Coenen het moment aangebroken om zijn VRT-hoofdstuk af te sluiten.

 

Om de nodige continuïteit te waarborgen zal Jean Philip De Tender, die als televisiemanager nu al de eindverantwoordelijke is voor de verschillende televisienetten, tijdelijk de operationele leiding van Canvas voor zijn rekening nemen.

 

Elly Vervloet (adjunct-netmanager van Eén) en Paul Peyskens (eindredacteur van o.a. De Canvasconnectie) zullen samen een toekomsttraject voor Canvas uittekenen.

 

Bio Mark Coenen

 

Mark Coenen begon zijn carrière bij de toenmalige BRT in 1984 op de documentatiedienst. Snel daarna ging hij aan de slag bij Studio Brussel. In 1999 werd hij programmeringsadviseur bij de radiodirectie. Eind 2000 kwam Mark Coenen aan het hoofd van Radio Donna. Twee jaar later werd hij netmanager van Studio Brussel, waar hij ‘Life is Music’ lanceerde en de zender liet evolueren van een nichezender naar een breed gedragen en gerespecteerde rockzender. In 2005 werd hij algemeen directeur van VRT-radio, waarbij hij onder meer de hervorming van Radio 1 in 2007 in goede banen leidde en met Klara een nieuwe naam lanceerde voor Radio 3. In 2007 werd hij algemeen directeur Strategie en vanaf 2011 leidde hij Canvas als netmanager.