IP en Rossel Advertising bundelen hun krachten voor de commercialisering van video en display

FacebookTwitterLinkedIn

IP en Rossel Advertising, de respectievelijke regies van RTL Belgique en de groep Rossel, gaan samenwerken wat betreft reclamewerving op de websites en mobiele producten van RTL, Radio Contact, Le Soir en Sudpresse.

 

Deze strategische samenwerking start op 18 februari. Rossel Advertising zal de displaycampagnes voor zijn rekening nemen, terwijl IP zal instaan voor de pre-roll campagnes en video advertising.

 

Rossel Advertising wordt de display specialist en is het commercieel contact voor alle displaycampagnes op de websites RTL.be en Radiocontact.be, welke samen gemiddeld 643.000 unieke personen per week bereiken. Samen met de websites van Le Soir, Sudinfo, Cinenews en Vlan, welke samen gemiddeld 947.000 unieke bezoekers per week hebben (Bron: CIM Metriprofiel november-april 2012). Wie dit team zal leiden is nog niet bekend.

 

IP van zijn kant wordt verantwoordelijk voor de commercialisering van pre-roll campagnes en het geheel van video advertising op de websites van Le Soir, Sudinfo, Cinenews en Vlan. Deze websites vertegenwoordigen samen meer dan 500.000 video views per maand. Dit aantal views komt bovenop de 7 miljoen video views per maand op de websites van RTL (Bron: IP). Brenda Liebens zal aan het hoofd staan van dit sales team.

 

In de komende weken wordt er een volumeverhoging verwacht wat betreft video advertising dankzij een akkoord over “syndication” waarbij news en entertainment video`s van RTL de artikels op de sites van de groep Rossel zullen verrijken.

 

Dit alles maakt het voor de beide uitgevers mogelijk hun bestaand commercieel aanbod te versterken, in het bijzonder dat van PNU (gemeenschappelijk aanbod van Rossel en de Persgroep) dat op deze manier een volwaardig nationaal aanbod wordt.

 

In deze context beëindigt RTL ook de regieovereenkomst met Beweb wat betreft display advertising. Maar de samenwerking blijft in elk geval bestaan rond het strategische product Proxistore, de reclameruimte ontwikkeld voor de lokale adverteerder.

 

IP en Rossel Advertising delen een gemeenschappelijke visie en willen hun leiderschap op premium content websites versterken in een sterk concurrerende markt die in volle ontwikkeling is.