Gezond op Stap, het tijdschrift van Wandelsport Vlaanderen, wordt Walking Magazine

FacebookTwitterLinkedIn

Sinds 01/01/2016 is de fusie tussen de 3 grootste Vlaamse wandelsportfederaties (AKTIVIA vzw, Vlaamse Wandelfederatie vzw en Vlaamse Recreatiesporten vzw) een feit. De nieuwe wandelsportfederatie Wandelsport Vlaanderen vzw heeft 66.000 leden, die aangesloten zijn bij 325 wandelclubs.

 

De fusie had ook tot gevolg dat er een nieuwe naam kwam voor het tijdschrift en de wandelkalender. Het nieuwe tijdschrift kreeg de naam Walking Magazine en benadert zowat de inhoud van het vroegere Gezond op Stap, het tijdschrift van AKTIVIA vzw. De inhoud bestaat nog altijd uit toeristische reportages van Belgiƫ en de buurlanden, productinfo over wandelkledij en -accessoires, aandacht voor wandelevents, enzovoort. Het magazine zal 5 keer per jaar verschijnen en de oplage is verhoogd naar 42.000 exemplaren (Gezond op Stap: 25.000 ex.).

 

De nieuwe wandelkalender kreeg de naam Walking in Belgium (de editie 2016 heeft al deze naam) en is wat vroeger Marching (een uitgave van AKTIVIA vzw) was. Hierin worden alle georganiseerde wandelingen in heel Belgiƫ opgenomen. Walking in Belgium verschijnt op een oplage van 30.000 exemplaren.