DOBBIT tv past programma’s aan voor vakscholen

FacebookTwitterLinkedIn

Nu de scholen door de coronamaatregelen nog gesloten blijven, wil ook DOBBIT tv zowel leerkrachten als leerlingen uit het beroeps- en technisch onderwijs in Vlaanderen en Wallonië extra ondersteunen.

Vanaf maandag 27 april voorziet DOBBIT tv elke schooldag een educatief programma-aanbod in twee tijdsblokken van telkens twee uur waarvan één in de ochtend en één in de namiddag uitgezonden wordt. Op deze manier wil DOBBIT tv als enige zender met een technische, educatieve aanpak in België zijn steentje bijdragen en ook de leerlingen in het beroeps- en technisch onderwijs helpen. Door de educatieve programma’s in eerste plaats via televisie te brengen, bieden ze ook de leerlingen zonder tablet of laptop een haalbaar alternatief voor thuisonderwijs.

Tweetalig educatief aanbod

Van maandag tot en met vrijdag zijn de tijdsblokken van 10u. tot 12u. en van 14u. tot 16 u. op DOBBIT tv voortaan gereserveerd voor de jongeren. DOBBIT tv brengt in die tijdsblokken educatieve, bouwtechnische programma’s waarin bouwexperts hun opgebouwde vakkennis en ervaring delen met de leerlingen thuis. Het aanbod focust vooral op het bijbrengen van kennis over gereedschappen, materialen en technieken.

Met dit aangepast programma-aanbod wilt DOBBIT tv het lessenpakket van de vakscholen aanvullen en uitbreiden met extra, kwalitatief les- en beeldmateriaal. De uitzendingen worden bovendien ook herhaald waardoor ze optimaal kunnen worden geïntegreerd in het voorziene lessenpakket van de scholen. Vakscholen kunnen inpikken op de educatieve uitzendingen op een moment dat hun past. Deze aangepaste programmatie geldt zowel voor de Nederlands- als Franstalige zender.

Extra educatieve content ook online beschikbaar

Naast het educatief aanbod op televisie biedt Dobbit met zijn online platform een uniek aanbod aan bouwtechnische video’s en dossiers waar leerkrachten en leerlingen meteen mee aan de slag kunnen. Een duidelijke indeling in rubrieken op basis van bouwtechnieken, -materialen, -machines, ruimtes en -elementen maakt het opzoekwerk een eenvoudige klus. Alle content is vrij beschikbaar op www.dobbit.be en kan hierdoor snel en eenvoudig als lesmateriaal worden geïmplementeerd.

Het online aanbod biedt leraren bovendien het grote voordeel dat ze zelf een leerpakket kunnen samenstellen in functie van de noden van de leerlingen en die tegelijkertijd perfect laten aansluiten op de vooropgestelde leerdoelen.

Op de website kunnen leraren ook terecht voor bouwplannen voor de realisatie van originele en eigentijdse klusprojecten. Elk bouwplanpakket omvat een gedetailleerde materiaallijst, een link naar de video, een technische tekening en een volledige stap-voor-stapreportage.