Directeur-uitgever Jaak Smeets verlaat De Persgroep

FacebookTwitterLinkedIn

Jaak Smeets, directeur-uitgever van De Persgroep, heeft beslist om na 21 jaar de deur van de Belgische uitgeverij achter zich dicht te trekken. Smeets was ook acht jaar hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws. Isabel Albers en Erik van Gruijthuijsen zullen de  functies van de 56-jarige Smeets overnemen in respectievelijk België en Nederland. Dat zegt Piet Vroman, financieel directeur van De Persgroep, vrijdag.

“Jaak Smeets heeft er na 21 jaar voor gekozen om het wat rustiger aan te doen. We staan voor heel wat nieuwe digitale projecten. Als Jaak ervoor gekozen had om deze nog te leiden, dan was hij weer vertrokken voor een traject van vele jaren”, zegt Vroman.

Jaak Smeets was de directeur-uitgever van de Belgische en Nederlandse uitgeverijen van De Persgroep. Een nieuwe directeur-uitgever komt er niet. Maar Albers, die voor de zomer al werd aangesteld als zakelijk-journalistiek directeur, en de Nederlander Erik van Gruijthuijsen zullen zijn functies voortzetten.

In een persbericht bedankt De Persgroep-topman Christian Van Thillo Smeets voor zijn jarenlange inzet. “Ik kijk dankbaar terug op een unieke samenwerking met een man die ook zakelijk kon meedenken, zonder ooit de onafhankelijkheid te verliezen van de journalist die hij altijd gebleven is. Ik wens Jaak het beste toe”, liet Van Thillo optekenen.