Cultuur 7, de televisiezender die cultuur en kunst brengt

FacebookTwitterLinkedIn

Cultuur 7 is de enige televisiezender die 24/24 cultuur en kunst brengt. De zender bestaat al sinds 2006, toen onder de naam EXQI Culture, en is sinds oktober 2013 omgedoopt tot Cultuur 7.

 

Cultuur 7 heeft een nationaal bereik en wordt verdeeld door Proximus (kanaal 110 – multiboeket of boeket Music&Culture) en Telenet (kanaal 50 – Vlaanderen en kanaal 135 – Brussel). Het aanbod bestaat naast klassieke muziek uit opera, jazz, kunst, debat, etc. Verschillende nieuwe producties werden afgelopen jaar gerealiseerd in samenwerking met de korengemeenschap van België, het Paleis der Academiën, Jazz sessions en nog veel meer. Verder bestaan er ook samenwerkingen met organisaties zoals deFilharmonie, het Davidsfonds, Klara en Cultuurnet Vlaanderen.

 

Het publiek van Cultuur 7 zijn vooral 50-plussers van hogere sociale klasse.

 

Sophie Fehervari: “Cultuur 7 brengt nationale en internationale topproducties, creëert een platform voor artiesten, biedt kansen aan jong talent en maakt cultuur toegankelijker voor een breed publiek. Het wil een brug zijn tussen de commerciële sector, de creatieve sector en de kijker. Door te investeren in Cultuur 7, neemt de commerciële sector haar maatschappelijke verantwoordelijkheid tegenover de creatieve sector, op een sympathiek platform waar ze aan imagebuilding kan doen bij de meest veelbelovende doelgroep van de bevolking vandaag.”

 

Alle details vindt u in MediaSpecs.