Culinaire Ambiance zet in op vernieuwing: frisse content, sterke thema’s en een community die blijft groeien

Mediageuzen
FacebookLinkedIn

Culinaire Ambiance blaast zichzelf nieuw leven in. Met een stevige traditie als hét culinaire platform voor foodlovers, zet Culinaire Ambiance in 2025 een frisse stap vooruit. Het resultaat? Een jonge, moderne look, sprankelende nieuwe rubrieken en vooral: authentieke verhalen over chefs en restaurants, diepgaande lifestylecontent binnen en buiten de keuken, inspirerende hotspots en innovatieve culinaire trends die foodies, chefs en levensgenieters weten te inspireren – elke dag opnieuw.

Van print tot digitaal icoon

Culinaire Ambiance begon als een geliefd printmagazine en groeide uit tot een dynamisch online platform. Met tekst, sprekende beelden en video’s van hoge kwaliteit vertellen we unieke verhalen. Vandaag bouwen we verder op dat sterke fundament en brengen we content die echt raakt: authentiek van begin tot eind, herkenbaar, inspirerend en perfect afgestemd op de behoeften van onze dagelijkse lezers. Dat doen we vanop onze website en app, maar ook op Instagram, Facebook, YouTube, Pinterest, TikTok & LinkedIn.

Daarnaast blijven we stevig inzetten op community-building. Met meer dan 350.000 pageviews per maand en een wekelijkse nieuwsbrief die inmiddels ruim 80.000 actieve foodies bereikt, hebben we een publiek dat niet alleen leest, maar ook meeleeft, reageert en bijdraagt.

Allround platform voor foodies

Culinaire Ambiance is meer dan een culinair platform. Wij zijn een allround merk dat je niet alleen inspireert, maar je ook begeleidt om keer op keer te kiezen voor kwaliteit. Zo is Club Ambiance ons platform waar horecazaken zich als lid bij kunnen aansluiten. Wat houdt dat in? Erkenning, redactionele visibiliteit en marketingsupport. Onze exclusieve culinaire club is de plek waar je wil bijhoren – zie het als een netwerk van kwaliteit, passie en gastronomisch vakmanschap.

We gaan nog verder dan dat, want dankzij My Lucky Table maken we de ervaring compleet. Heb je via Culinaire Ambiance een geweldige hotspot ontdekt en via Club Ambiance de kwaliteit gecheckt? Dan kan je via de app My Lucky Table snel en eenvoudig een tafeltje reserveren – zelfs last minute. Dit platform geeft je toegang tot exclusieve plekken en zorgt ervoor dat je zonder stress kan genieten van je culinaire favorieten. En wie weet schuif je wel sneller aan tafel dan je had gedacht.

Wat willen onze lezers?

Na uitgebreide enquêtes en polls bij onze community, die we plannen door te trekken dit komende jaar, werd alvast het volgende duidelijk:

  • Authentieke verhalen en recepten blijven koning, zowel tekstueel als door video.
  • Er is een groeiende vraag naar foodtrends en innovatie.
  • Onze lezer wil samen met ons de wereld ontdekken langs de leukste hotspots, all around the world.
  • Onze foodies houden van interactie. Daarom delen we polls, tips en exclusieve inzichten.

Een mooi voorbeeld van hoe we innovatie naar onze community brengen, is Lio, onze revolutionaire AI-souschef. Lio staat klaar om real-time vragen te beantwoorden en biedt tips voor in de keuken. Van recepten aanpassen tot kooktechnieken verbeteren – Lio maakt koken nog leuker en eenvoudiger.

Contentkalender 2025: elke maand een culinaire belevenis

Culinaire Ambiance zet dit jaar in op gerichte thema’s die elke maand de seizoenen, trends en smaken perfect weerspiegelen. Van gezonde detox in januari tot mediterrane vibes in augustus en een feestelijk eindejaar in december. Benieuwd naar de volledige kalender? Die vind je in onze mediakit.

Nieuwe rubrieken, meer inspiratie

Naast onze contentkalender geven we ook onze rubrieken een opfrisser. We bouwen verder op de belangrijkste trends in de gastronomie. Een voorproefje van wat je kan verwachten in 2025? Here you go:

  • Chef’s chit chat: leer chefs beter kennen, ontdek hun guilty pleasures en ontrafel wat er in hun creatieve brein speelt,
  • Ambiance reist: we brengen de mooiste reportages in zowel binnen- als buitenland,
  • Signature dishes: het verhaal van topchefs achter iconische gerechten,
  • Foodfluencers: we bieden foodbloggers een podium om hun kwaliteiten te tonen aan het perfecte doelpubliek: foodies!
  • Sips & secrets: we laten sommeliers aan het woord zodat jij een de wondere wereld van wijn leert kennen en je gasten kan verrassen met je opgedane kennis.

Waarom Culinaire Ambiance?

Met onze nieuwe strategie willen we niet alleen inspireren, maar ook verbinden. Of je nu een marketingpartner bent, een foodmerk, of een lezer op zoek naar de nieuwste culinaire trends: Culinaire Ambiance is dé referentie in de wereld van lekker eten, innovatie en levensgenieten.

Samen maken we 2025 een smaakvol jaar!

Veel liefs,
Alizée Delbrouck
Redactie

Praktisch

Wens je contact op te nemen met de redactie van Culinaire Ambiance?
Dat kan via redactie@culinaireambiance.com of via +32 472 01 40 51.