Boekenbeurs afgelast – VRT geeft van 1 tot 11 november alle aandacht aan boeken

FacebookTwitterLinkedIn

De VRT en Boek.be hebben samen een alternatief uitgedokterd voor de afgelaste Antwerpse Boekenbeurs. Van zondag 1 tot en met woensdag 11 november interviewt Tom De Cock in Antwerpen 300 grote namen uit de Vlaamse en internationale boekenwereld en trekt een vliegende reporter eropuit om lezers en auteurs te ontmoeten. VRT capteert alle gesprekken en biedt ze via livestream aan op VRT NU.

Ook alle radio- en televisiezenders van de openbare omroep zullen aandacht besteden aan de alternatieve Boekenbeurs. “Het evenement is onvervangbaar, maar als VRT willen we in die week extra inzetten op alles wat met boeken te maken heeft“, zegt Olivier Goris, netmanager van Eén en Canvas. “Ik denk dan in de eerste plaats aan speciale afleveringen van ‘De afspraak’ en ‘Vandaag’.” Op Radio 1 komt er tijdens de herfstvakantie dagelijks een boekenprogramma van 9 tot 12 uur.

Het project van VRT en Boek.be moet de Vlaming aan het lezen krijgen of houden ondanks het wegvallen van het grootste boekenevenement van het land dit jaar. “Het is een straf project geworden waarmee we auteurs en boekenliefhebbers op diverse manieren verbinden en waarbij de boeken te bewonderen zijn in de vele boekhandels en culturele verenigingen die ons continu blijven steunen“, zegt Vé Bobelyn, verantwoordelijke Boekenbeurs bij Boek.be.

Bron: Belga.