App van VRT, VMMa en SBS Belgium om tv te kijken op iPhone en iPad heet Stievie

FacebookTwitterLinkedIn

Samen met minister van Media Ingrid Lieten laten VRT, VMMa en SBS Belgium vandaag het vernieuwende project ‘Stievie‘ los op een testpubliek.

 

Stievie is een applicatie die ontwikkeld werd als gezamenlijk project van de drie grote Vlaamse omroepen. De app maakt het mogelijk om naar tien Vlaamse zenders te kijken via iPad en iPhone. Het is mogelijk om alle programma’s van deze zenders live te bekijken, alsook uitgesteld te bekijken nog tot anderhalve dag na de uitzending.

 

10.000 Vlamingen zullen de komende (minstens vier) maanden Stievie uitgebreid gratis testen. Op basis hiervan zal de app verbeterd worden en zal er ook besloten worden hoe en wanneer de app voor alle Vlamingen beschikbaar wordt gemaakt.

 

Ook de kostprijs en het betaalmodel voor de app zullen dan bekeken worden. Er zijn immers verschillende mogelijkheden: rechtstreeks naar de eindgebruiker via bijvoorbeeld de app store of in samenwerking met andere partners. Na de testperiode zal er bekeken worden welk betaalmodel de voorkeur krijgt.

 

Meer info vindt u in de persmap.