Actua-programma`s van Canvas krijgen vorm

FacebookTwitterLinkedIn

De dagelijkse actua-tandem van Canvas, met een uitzending in primetime en laat op de avond, wordt meer concreet. Beide programma’s, die gemaakt worden vanuit een gezamenlijke redactieploeg, hebben een titel en een vaste plek in het zendschema. Ze vormen de fundamenten van het vernieuwde Canvas dat komend najaar van start gaat.

 

De Afspraak

 

De Afspraak, van maandag tot vrijdag om 20u30, wordt gepresenteerd door Bart Schols. Hij brengt nieuws en duiding bij politiek, cultuur, wetenschap, economie en sport waarvoor hij actua-gasten ontvangt en een beroep doet op vertrouwde en nieuwe experts.

 

Terzake Laat

 

Terzake Laat, van maandag tot donderdag om 22u45, wordt afwisselend gepresenteerd door Kathleen Cools en Annelies Beck. Een gesprek met de actua-persoon van de dag en met de blik al op de dag van morgen.

 

 

Paul Peyskens, netmanager van Canvas: “Met deze actua-programma’s wil Canvas vanaf dit najaar inspelen op het veranderend mediagebruik van alle meerwaardezoekers. Zij horen en zien het nieuws doorheen de hele dag lang evolueren, ’s avonds krijgen ze hierbij context en achtergrond vanuit nieuwe invalshoeken”.