11 onafhankelijke radiostations in Brussel verenigen zich in de vzw dab.brussels

FacebookTwitterLinkedIn

11 van de 17 onafhankelijke Brusselse radiostations die in 2019 door de CSA toestemming kregen om in DAB+ uit te zenden, verenigen zich in de vzw dab.brussels. De radiostations bundelen de krachten om in optimale omstandigheden te kunnen uitzenden via DAB+.

De belangrijkste beperking die door de autoriteiten van de Federatie Wallonië-Brussel wordt opgelegd, bestaat erin dat alle 17 onafhankelijke Brusselse radio’s uitzenden op één enkele antenne, wat niet alleen moeilijkheden oplevert bij de uitvoering, maar ook bij het administratief en financieel beheer.

Dankzij de oprichting van deze vzw bundelen de leden hun krachten om een ​​optimale verspreiding van hun radiostations te bekomen. Het betreft de radiostations: AraBel, BX FM, Capsao, Euradio, Judaïca, K.I.F, Mara FM, Onda, RCF, SkyLive en Vibration.

De culturele diversiteit van de leden weerspiegelt perfect de Brusselse realiteit, waardoor dab.brussels een vereniging is die in grote lijnen representatief is voor de Brusselse radiostations. De vzw staat altijd klaar om de 6 andere radio’s te verwelkomen om de uitzending en de financiering te optimaliseren.

Volgens de vzw is het oneerlijk dat netwerkradio’s (RTBF, RTL, etc.) al ruim twee jaar via DAB+ uitzenden. Het is daarom dringend noodzakelijk dat er middelen worden gegeven aan onafhankelijke radiostations om in DAB+ te kunnen uitzenden.

Tot op heden heeft dab.brussels daarom de volgende doelstellingen: van de autoriteiten van de Federatie Wallonië-Brussel de mogelijkheid verkrijgen om de distributievoorwaarden dringend te optimaliseren en de nodige financiële middelen te verstrekken voor de terugkerende jaarlijkse kosten die nodig zijn voor de werking van DAB+.