WPG België heet voortaan terug Standaard Uitgeverij

FacebookTwitterLinkedIn
standaard uitgeverij

Standaard Uitgeverij, dat is de nieuwe naam van WPG België, de overgenomen tak van de Nederlandse uitgeversgroep WPG. Oprichters zijn Jeroen Overstijns (vroeger CEO van WPG België), Koen Clement (directeur Europalia), het duo Maurits Lemmens en Raf Uten (van productiehuis De Mensen) en ondernemer Pieter Lambrecht. Zij nemen alle activiteiten van WPG Uitgevers in België over, uitgezonderd de educatieve activiteiten.

“Met de nieuwe naam krijgt de uitgeverij de iconische naam terug die het bedrijf ook al had voor het door het Nederlandse WPG werd overgenomen”, klinkt het. “Ook de andere fondsen gaan mee over, zoals Manteau, Davidsfonds Uitgeverij en het recent gelanceerde stripfonds Matsuoka.” Onder de naam Standaard Uitgeverij komen onder meer Suske en Wiske, Jeroen Meus, Pieter Aspe, Ish Ait Hamou en Urbanus terecht. De uitgeverij zal ook de rechten voor de kunstenaars René Magritte en Corneille beheren. Verder gaat de participatie in het indoorpretpark Comics Station Antwerp ook mee over.

De verkoop door WPG Uitgevers betekent niet het einde van een samenwerking met Nederland. “Standaard Uitgeverij zal prestigieuze literaire fondsen van WPG zoals De Bezige Bij en AW Bruna in Vlaanderen blijven vertegenwoordigen, en dus het huis van vertrouwen blijven voor coryfeeën als David Van Reybrouck, Jeroen Olyslaegers, Erwin Mortier, Stefan Hertmans en Koen Peeters”.

Er wordt nog benadrukt dat Standaard Uitgeverij en het productiehuis De Mensen volledig gescheiden, zelfstandige ondernemingen blijven.