Willy Borsus verwacht van Nethys nog voor het jaareinde een plan rond de heroriëntering van hun activiteiten

FacebookTwitterLinkedIn

De tijd is gekomen voor Nethys om strategische beslissingen te nemen, bevestigt Waals minister-president Willy Borsus tijdens een zitting van het Waalse Parlement. Zijn stelling komt na een bevraging door Stéphane Hazée (Ecolo) over de situatie rond Les Éditions de l’Avenir.

Het dossier betreft een wezenlijk onderdeel van de toekomst van de Nethys-groep (eigenaar van de krant L’Avenir), waarvan ik verwacht dat ze nog voor het jaareinde een overzicht van hun strategische beslissingen op tafel leggen”, benadrukt Willy Borsus.

Het is niet meer aan de orde om af te wachten, te observeren of te analyseren. Voor Nethys is het moment nu aangebroken om in alle openheid een beslissing te nemen en hun keuzes op tafel te leggen inzake de toekomst van hun verschillende competitieve activiteiten, of het nu gaat om Voo, verzekeringen, energie-investeringen of de pers”, voegt de minister-president nog toe.

Het zou onvoorstelbaar zijn als een overzicht van de opties – een overname, een gedeeltelijke overname, steun of een partnership – niet wordt voorgesteld nog voor het einde van dit jaar. Temeer omdat het uur is aangebroken om een duidelijk beeld te krijgen van die competitieve activiteiten, maar evengoed omwille van de strategische deelname van Nethys aan de Waalse economie”, vervolgt Borsus.

Volgens Borsus zou het de situatie van Les Éditions de l’Avenir ten goede komen als “alle mogelijkheden op een open manier worden onderzocht”, al geniet de mogelijkheid van overname door de regio niet de voorkeur. “Als een persorgaan lijdt, dan moet de hele maatschappij zichzelf in vraag stellen.”