VRT maakt nieuwe afleveringen van Dagelijkse Kost met onbemande camera’s

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf maandag komen er op Eén nieuwe afleveringen van Dagelijkse Kost, het kookprogramma met Jeroen Meus. Die komen er tijdens deze coronacrisis dankzij onbemande camera’s. “Zo kunnen er op een veilige en verantwoorde manier nieuwe afleveringen worden gemaakt, die dichter inspelen op de actualiteit“, meldt de VRT donderdag.

Dat de Vlaming veel meer tijd heeft om te koken en nood heeft aan inspiratie, blijkt onder meer uit de hogere kijkcijfers op televisie. Ook de website Dagelijksekost.be kent volgens de VRT “een enorme stijging in bezoekersaantallen en opzoekingen“.

Zo zochten bijvoorbeeld 134% meer kijkers naar het recept voor stoofvlees en voor spaghettisaus, was er een stijging van 230% in het zoeken naar het recept voor zelfgebakken wafels, 216% naar pannenkoeken, en 929,5% naar zelf brood bakken.

Het zijn vreemde tijden“, reageert Jeroen Meus. “En dat vraagt op verschillende vlakken wat aanpassingen van ieder van ons. Maar er is wel iets wat we sowieso blijven doen: koken. Dat willen we blijven doen: blijven inspiratie geven aan de mensen thuis, ook al zijn de omstandigheden anders.

Meus maakt in de nieuwe afleveringen gezonde recepten, gerechten met lokale ingrediënten en gerechten die je samen met kinderen kan koken. Elke week worden met de onbemande camera’s slechts enkele nieuwe afleveringen opgenomen om zo dicht op de actualiteit te blijven. De VRT benadrukt dat ook bij de montage er rekening wordt gehouden met de veiligheidsvoorschriften.

Bron: Belga.
Foto: ©Eén.