VRT en RTBF brengen internationale mediaconferentie PBI naar ons land

FacebookTwitterLinkedIn

VRT en RTBF verwelkomen volgend jaar de internationale mediaconferentie PBI (Public Broadcasters International) in Brussel. Dat hebben Paul Lembrechts (VRT) en Jean-Paul Philippot (RTBF) bekendgemaakt in Helsinki, waar momenteel de editie van dit jaar plaatsvindt.

PBI is een internationaal samenwerkingsverband dat publieke omroepen van over de hele wereld samenbrengt. De PBI-conferentie 2020, die zal plaatsvinden van 14 tot en met 16 oktober, staat in het teken van de manier waarop een publieke omroep zich kan onderscheiden met inclusieve, lokale content. Binnenlandse en internationale sprekers uit mediabedrijven en gastsprekers komen aan bod, en er worden debatten gevoerd rond de thema’s publiek, content en technologie.

PBI zal niet alleen Brussel als internationale mediastad op de kaart zetten, het betekent ook mooie promotie voor de VRT en de RTBF binnen de wereldwijde mediasector. Onze PBI-editie zal in het teken staan van hoe we als publieke omroepen het verschil maken voor de media en de samenleving, ‘making the difference’“, zegt CEO van de VRT Paul Lembrechts. “De wereld verandert volop, het is de opdracht van publieke omroepen om ons publiek op een positieve, optimistische manier wegwijs te maken doorheen de evoluties van nu. De kennis die we hiermee verwerven, delen we via de PBI-conferentie op internationale schaal.

De omwenteling in het medialandschap zal niet stoppen. Deze evolutie moet ons niet afschrikken, maar ons er net toe aanzetten om synergieën op te starten tussen onze mediabedrijven op het vlak van innovatie, distributie en de creatie van eigen content“, zegt ook administrateur-generaal van de RTBF, Jean-Paul Philippot. “Het is hierbij zaak om samen op een vastberaden, positieve manier te luisteren naar ons publiek, in al zijn diversiteit. Ons aanbod moet ons publiek helpen de wereld te begrijpen en er zich voor open te stellen zonder de band met de lokale samenleving te verliezen. Het talent en de kennis om dit te doen hebben we als publieke media in huis.

Bron: Belga.

Jean-Paul Philippot (RTBF) en Paul Lembrechts (VRT) kondigen PBI Brussel aan tijdens PBI Helsinki (Foto: ©VRT)