VRT benoemt Lieven Vermaele tot directeur voor de afdelingen financiën, operaties en content partnerships

FacebookTwitterLinkedIn

Lieven Vermaele wordt de nieuwe algemeen directeur Operaties en Financiën bij de VRT. Met zijn benoeming is de hervorming en afslanking van het directiecollege van de openbare omroep rond. Vermaele zal de afdelingen financiën, operaties en content partnerships leiden en zal over alle afdelingen heen verantwoordelijk zijn voor het inkomsten- en kostenbeleid en de operationele efficiëntie, dixit de VRT. Hij start op 1 januari 2019.

Vermaele heeft nationale en internationale ervaring in de mediasector en een verleden bij de openbare omroep. Zo was hij tussen 2000 en 2006 actief rond innovatie en digitalisering bij de VRT. Van 2007 tot 2013 was hij directeur Technologie en Innovatie bij de European Broadcasting Union (EBU). Ook is hij mede-oprichter en op dit moment nog afgevaardigd bestuurder van SDN square, een jong bedrijf dat ontstaan is uit VRT-Medialab en Iminds/Imec.

Bij de VRT heb ik de ambitie om het concept ‘publieke omroep’ aan te passen aan het veranderend gebruik met nieuwe platformen en in nieuwe samenwerkingen“, zegt Vermaele. Hij moet in het veranderende medialandschap inspelen op bijvoorbeeld nieuwe distributievormen “om Vlaanderen optimaal te bedienen met een relevant aanbod van onder andere lokale producties”, aldus CEO Paul Lembrechts.

Bron: Belga.