Vroom.be innoveert en wordt uitgebreide auto-adviessite

FacebookTwitterLinkedIn
vroom logo

Onder het motto mobile first lanceert Vroom.be zijn vernieuwde website die de gebruikservaring over mobile, tablet en desktop volledig optimaliseert. Bovendien werd ook de huisstijl onder de loep genomen met als doel om Vroom als merk consistent over alle platformen heen weer te geven.

Mobile first

Een aangename beleving bij het zoeken van een auto via zowel smartphone als tablet is vandaag onmisbaar geworden. “We zien het laatste jaar een markante bereikstijging op mobile devices, in die mate zelfs dat 45% van de totale traffic vandaag vanaf mobiele toestellen komt. Die groei willen we graag beantwoorden door de surfers een nog optimalere bezoekervaring te bieden”, aldus Tim Timmermans, Manager Auto bij Mediahuis.

Snel je weg vinden

Naast de technische optimalisatie biedt de website voortaan ook een nieuwe, eenvoudigere structuur. Van op zoek gaan naar het laatste autonieuws tot advies voor de aankoop van een volgende wagen of het lezen van een rijtest: alles is makkelijk terug te vinden via de menubalk bovenaan de website. Bovendien kan de surfer heel makkelijk in de zoekertjes duiken.

Johan De Haes, Product & Market Manager Auto bij Mediahuis: “Een auto kopen of verkopen wil je in enkele klikken kunnen doen, of je nu een particuliere of professionele handelaar bent. Het is belangrijk dat de surfer snel zijn weg vindt. We focussen ons met de nieuwe Vroom op onze specialiteit: auto’s. Dat wil zeggen dat we voortaan ook een concreet aanbod aan nieuwe wagens publiceren. Dat we kiezen voor Vroom.be als volledige auto-adviessite maakt dan ook dat motortests en motorzoekertjes niet meer van toepassing zullen zijn”.

Facelift

Tot slot maakt de nieuwe vormgeving de website ook extra overzichtelijk. De huisstijl oogt frisser en eigentijdser. Vroom.be koos voor een facelift met een beperkter kleurenpalet van blauw, wit en grijs en integreert voortaan ook de baseline “Explore. Choose. Drive.”. Dit laatste vat dan ook samen wat een surfer allemaal op de website kan doen.