Vlaamse regering en VUB investeren 1,4 miljoen in Mediahub Brussels

FacebookTwitterLinkedIn
sven gatz

Vlaams minister van Media en Brussel Sven Gatz en rector van de Vrije Universiteit Brussel Caroline Pauwels hebben dinsdag de Mediahub Brussels officieel voorgesteld. De Vlaamse regering en de VUB investeren respectievelijk 900.000 en 500.000 euro, samen 1,4 miljoen euro, in het project dat de aanwezigheid van de mediasector in de hoofdstad moet blijven uitbouwen.

Recent VUB-onderzoek toonde aan dat 39 procent van de media-activiteiten zich al in Brussel bevinden. Toch moet de Mediahub samen met de bedrijfswereld zich blijven toeleggen op de gevestigde mediabedrijven, de jonge ondernemingen en de nieuwe media om van de hoofdstad de ‘place to be’ te maken. De mediasector in Brussel is nu al goed voor 16.000 jobs en een gemiddelde jaarlijkse groei van 2,5 procent.

“We willen bedrijven die actief zijn in de media, mediatech en ICT-sector de kans bieden om beter om te gaan met de verschillende uitdagingen van ons snel veranderend en internationaler wordend medialandschap”, zei minister Gatz.

Mediahub Brussels wordt ondergebracht binnen de VUB en haar onderzoeksgroep Studies in Media, Innovation and Technology (SMIT). De VUB richtte in dit opzicht ook een nieuw Engelstalig postgraduaat in Media Economics op.

Bron: Belga.