Villo! lanceert nieuwe mobiele applicatie en stelt de e-Villo! voor

FacebookTwitterLinkedIn

JCDecaux lanceert een nieuw beheersplatform voor Villo! in Brussel, alsook een nieuwe website en mobiele applicatie.

De nieuwe mobiele app zorgt voor een rijkere gebruikerservaring. De gebruiker kan er zijn profiel mee beheren, zich abonneren in real time en één of meerdere fietsen ontgrendelen. Ook in real time kan hij zijn ritten raadplegen, een station vlakbij lokaliseren met het aantal beschikbare fietsen, en hun eventuele quotering door vorige gebruikers.

Tegelijkertijd stelt JCDecaux de nieuwe e-Villo! voor die in de loop van de zomer voor het eerst beschikbaar zal zijn in de Villo!-stations. Vanaf dan zal het mogelijk zijn om het gebruik van een elektrische fiets als optie in het abonnement te integreren, voor een supplement van 4,15 euro per maand bovenop het gewone abonnement. De abonnee krijgt dan zijn eigen draagbare en herlaadbare batterij ter beschikking die hij kan vastklikken op de nieuwe fietsen, die dan bijna de helft van de vloot zullen vertegenwoordigen.

Pascal Smet, Minister van Mobiliteit van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, verklaart: “Al deze innovaties maken deel uit van het akkoord dat in juli 2018 werd ondertekend. We zijn blij dat de elektrificatie van Villo! nu zeer binnenkort een feit is. Dit kan een ‘gamechanger’ worden voor het gebruik van de fiets in de stad”.