TV-zenders en telecomoperatoren zorgen samen voor standaardisatie van addressable TV advertising

FacebookTwitterLinkedIn

SBS Belgium, DPG Media, IP Belgium en RMB samen met Telenet en Proximus zijn meer dan ooit klaar om addressable TV advertising nationaal verder uit te rollen. Door samen volop in te zetten op de standaardisatie evolueert addressable TV advertising naar een matuur kwalitatief product. Hiermee bevestigen de Belgische broadcasters en telecomoperatoren hun rol als pioniers op vlak van deze innovatieve reclametechnologie.

Standaardisatie

Nergens ter wereld is gepersonaliseerde tv-reclame meer ingeburgerd dan in België. SBS Belgium, DPG Media, IP Belgium, RMB, Telenet en Proximus willen ook dat addressable TV advertising zo eenvoudig mogelijk is voor de adverteerder, laagdrempelig, eenvoudig en transparant, ongeacht welke Belgische broadcaster de campagnes uitzendt.

  • Doelgroepen: meer dan 25 doelgroepen zoals onder andere koopkracht, gezinssamenstelling en interessecategorieën (sportfans, foodies, travelers, enz.) werden gestandaardiseerd zodat adverteerders dezelfde segmenten kunnen aankopen bij de verschillende broadcasters.
  • Rapportering: na afloop van de campagne krijgen adverteerders een overzichtelijk rapport van de resultaten. De elementen en metrics in deze rapporten werden eveneens uniform gemaakt voor de verschillende broadcasters.
  • Technische specificaties: ook het aanleveren van materiaal voor addressable TV campagnes werd vereenvoudigd en gestandaardiseerd.

Niets dan voordelen

Addressable TV advertising is bruikbaar voor zowel nieuwe als bestaande tv-adverteerders. Adverteerders die reeds aanwezig zijn op tv kunnen hun lineaire campagne versterken door te ’targeten’ op specifieke en zelfs niche doelgroepen, wat niet mogelijk is via de traditionele socio-demografische gegevens.

Niet-tv adverteerders tekenen vooral in op addressable tv advertising omwille van de lage instapdrempel. Zo biedt geo-targeting hen de mogelijkheid om regionaal of zelfs lokaal te adverteren op nationale televisie. Een bijkomend voordeel is dat deze reclametechnologie werkt met een gegarandeerd aantal impressies. Vandaag zijn er reeds meer dan 200 adverteerders die kennis maakten met de kracht van addressable TV advertising.