TV Plus vervangt Stories TV op Telenet

FacebookTwitterLinkedIn

Stories TV werd op 16 november omgedoopt tot familiezender TV Plus. De zender is beschikbaar op kanaal 40 in het basispakket van Telenet. De baseline van het nieuwe themakanaal vat het perfect samen: N’joy Life. De ‘n’ staat voor het nostalgische en retro en ‘life’ verwijst naar gezondheid en lifestyle.

Schermgezichten Maarten Cox en Sarah De Backer hebben een dagelijks programma op de zender. Radiopresentator Guy De Pré, die na een afwezigheid van vele jaren terug de stap richting tv zet, zal over de verschillende programma’s heen opduiken en de kijker verrassen met feiten uit de afgelopen decennia. In het voorjaar van 2020 komt hij met een eigen programma. TV Plus haalt nog meer nostalgie boven en laat chef Alex Hanbuckers recepten uit grootmoeders tijd nieuw leven inblazen.

Vanaf komend voorjaar rolt TV Plus het gezondheid- en lifestyle-gedeelte verder uit met voormalig ‘Rode Loper’-presentatrice, auteur en gezondheidscoach Martine Prenen. Zij krijgt twee keer per week een programma met verschillende rubrieken, waar tv-dokter Sofie Lemmens (bekend van het programma ‘Is er een dokter in de zaal?’) en ‘Familie’-actrice Margot Hallemans aan meewerken. Ilse De Vis zal in ‘Veerkracht’ op haar beurt panelgesprekken leiden over thema’s die belangrijk zijn om goed om te gaan met je ziekte.

TV Plus is een initiatief van Lumana.media dat de exploitatie doet voor licentiehouder Vlamex. “We werken samen met ervaren programmamakers, mediaconsultants en een in-house productieafdeling voor het maken van programma’s en reportages in eigen beheer. Hierdoor kunnen we de kijker uitsluitend Vlaamse content aanbieden.”