Trends wordt 40: een verjaardagsnummer met 40 portretten van 40 Belgische wereldtoppers

FacebookTwitterLinkedIn

Trends wordt deze week 40 jaar. Om dat te vieren, ging de redactie op bezoek bij het kloppende hart van onze Belgische economie: 40 Belgische bedrijven die wereldtop zijn in hun sector, of het nu gaat om baggerwerken, speelkaarten of weefgetouwen. Met bekende namen als AB InBev, Cartamundi, Barco, Picanol, Univeg, ThromboGenics, Umicore, maar ook minder bekende parels als IBA of Vlassenroot. Bedrijven, veelal familiebedrijven, die risico`s durven te nemen en geduldig gegroeid zijn. Een dossier van 40 pagina’s dat het Belgische ondernemerschap viert.

 

Het financieel-economisch nieuwsmagazine Trends verscheen voor het eerst in 1975. Hoofdredacteur Daan Killemaes verwoordt het succes van Trends als volgt: “De redactie brengt elke week en elke dag relevant nieuws. We doen dat door zowel kort op de actualiteit in te spelen als door de bredere achtergrondverhalen te brengen, en dit zonder vrees of voorkeur. Op die manier hopen we het vertrouwen van de lezer te verdienen en te behouden”.

 

Trends verschijnt wekelijks op donderdag. Sinds kort is er ook elke avond om 21u The Daily Trends, met de analyses en opinie van de dag. The Daily Trends is beschikbaar op tablet of pc en is gratis voor abonnees van Trends.