Transfer tekent nieuwe overeenkomst met de Franstalige zender 13ème RUE

FacebookTwitterLinkedIn

13ème RUE, de Franstalige themazender voor thrillers en politiereeksen, ondertekende zopas een nieuwe overeenkomst met reclameregie Transfer voor de verkoop van haar advertentieruimtes. Die gaat nu onmiddellijk van kracht. Dankzij deze samenwerking zullen de Belgische abonnees van 13ème RUE reclameboodschappen te zien krijgen van Belgische adverteerders die hun campagnes toevertrouwen aan Transfer.

13ème RUE, beschikbaar via VOO, Proximus, Orange en Telenet, is een van de meest bekeken themazenders in Franstalig België, met een kijkersaantal van ongeveer 2% in de koopkrachtige doelgroep van 18 tot 54 jaar. Dat succes heeft de thrillerzender te danken aan de lancering van topreeksen die de abonnees wisten te bekoren. In 2018 waren dat met name Law & Order True Crime, Berlin Station S1 en S2, Chicago Fire S6, Deep State en Condor.

Transfer en NBCUniversal International Networks

Transfer beheerde al onder andere de zenders BX1, Studio 100, Kanaal Z/Canal Z, Ment, Evenaar, National Geographic en Plattelands TV. De regie vult dat portfolio nu aan met 13ème RUE in België.

 “We feliciteren onszelf met deze overeenkomst waarmee de populariteit van 13ème RUE in België gekapitaliseerd kan worden om nieuwe mogelijkheden aan te bieden aan de Belgische adverteerders die investeren in de themazenders”, aldus Leonor Grandsire, Algemeen Directeur voor Zuid-Europa van NBCUniversal International Networks, dat in Frankrijk 13ème RUE verzorgt.

Managing Director van Transfer Michel Dupont valt Grandsire bij: “We verwelkomen NBCUniversal International Networks met veel enthousiasme in onze Transfer-familie. Hierdoor brengen we ons thema-aanbod tussen Noord en Zuid in perfect evenwicht. Bovendien verheugen we ons erop toegang te bieden tot welbekende premiumcontent. 13ème RUE zal aangeboden worden in een premiumpakket dat de reclamemarkt in België al verheugt. De zender staat meer dan ooit voor onze slogan Premium Content for Premium Partners”.

Programmatie in 2019

Grandsire biedt alvast een voorsmaakje van wat de Belgische abonnees te wachten staat: “13ème RUE heeft in 2019 voor zijn abonnees talrijke nieuwigheden en exclusieve series in petto, zoals Greyzone, een nieuwe Scandinavische reeks vanaf februari, gevolgd door Coroner, een Canadese misdaadserie met Serinda Swan, en Waco, een Amerikaanse reeks gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 2019 zijn er ook de nieuwe seizoenen van Berlin Station (S3), Deep State (S2) en Condor (S2)”.