Nieuwe erkenning voor 68 lokale radio’s door Minister Gatz

FacebookTwitterLinkedIn
Sven Gatz

De Vlaamse Regering heeft vandaag akte genomen van de erkenning door Minister van Media Gatz van 68 lokale radio-omroeporganisaties. Deze erkenningen werden verleend na toetsing van de aanvullende kwalificatiecriteria.

Omdat in het hervormde frequentieplan heel wat frequenties voor de lokale zenders werden gebundeld in nieuwe pakketten, zullen de erkende lokale radiostations een groter luisterpubliek kunnen aanspreken en economisch leefbaarder zijn dan de huidige.

De erkenningen kaderen in een grotere hervorming van het gehele radiolandschap. Een hervorming om Vlaanderen, net zoals de rest van Europa, voor te bereiden op de komst van een digitaal radiolandschap via DAB+. Eerder besliste Sven Gatz al om de erkenningen van de publieke en commerciële radiozenders te verlengen en werden in juli al de eerste 35 frequentiepakketten toegewezen aan de lokale radiostations (zie artikel 17/7).

De erkende radiostations kunnen nu een zendvergunning aanvragen bij de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM). Vergunde stations kunnen vanaf 1 januari 2018 in de ether.

Meer informatie over de toekenningen en een overzicht van de erkende radiostations kan je vinden op de website van Minister Sven Gatz en die van de Vlaamse Overheid.