Streamz, zo wordt de nieuwe ‘Vlaamse Netflix’ van DPG Media en Telenet gedoopt

FacebookTwitterLinkedIn

De eerder aangekondigde ‘Vlaamse Netflix’ heeft een naam: Streamz. Op 1 september starten DPG Media en Telenet hun gezamenlijke bedrijf in Vilvoorde, waarin ze een gelijk aandeel zullen hebben. Peter Vindevogel van Telenet wordt dan CEO, Kris Vervaet van DPG Media wordt voorzitter van de raad van bestuur.

De twee mediabedrijven kregen goedkeuring van de Europese Commissie om samen deze streamingdienst te lanceren. Hun nakende samenwerking werd onder de loep genomen, om na te gaan of de concurrentie er niet door wordt geschaad. Ze kregen groen licht.

DPG Media en Telenet willen hun lokaal alternatief voor Netflix nog altijd dit najaar lanceren. Een exacte datum is er nog niet, de prijs ook niet.

Samen bezitten de twee bedrijven de grote commerciële televisiezenders in Vlaanderen. DPG Media heeft onder meer VTM, Q2 en CAZ, terwijl Telenet VIER, VIJF en ZES in huis heeft. Het telecombedrijf heeft met Woestijnvis ook een productiehuis in handen, en had met Play en Play More al een eigen catalogus films en series op aanvraag.

Lokale streamingdienst

Streamz heeft verschillende troeven in handen om een relevant platform uit te bouwen. Het samenbrengen van de content van DPG Media (met o.a. Vlaamse fictie) en de lokale en internationale content van Telenet (met o.a. SBS/Woestijnvis/Play) zorgt voor een sterke combinatie van Vlaamse en internationale series en films voor de Vlaamse kijker. Gecombineerd met de geavanceerde technologie achter het digitaal platform VTM GO en de meer dan 400.000 klanten van Telenet Play is dat het ideale startpunt voor dit nieuwe verhaal.

Kris Vervaet: “De lancering van Streamz zal een mijlpaal in de Vlaamse mediageschiedenis worden. Samen kunnen we het verschil maken met de beste Vlaamse en internationale content. Dat is zowel een boost voor de Vlaamse kijker, als voor het hele medialandschap.”

John Porter, CEO Telenet: “Streamz brengt lokale verhalen die de wereld kunnen veroveren en internationale verhalen die Vlaanderen kunnen veroveren. Daarmee geven we de kijker meer keuze dan ooit en krijgen onze Vlaamse televisiemakers ook een extra platform om hun creativiteit te tonen.

John Porter en Kris Vervaet

CEO Peter Vindevogel

De nieuwe CEO van Streamz, Peter Vindevogel, verdiende zijn strepen in de mediawereld als hoofd van de entertainment- en streamingservices bij Telenet. Hij stuurde de commerciële groei van diensten zoals Play, Play More en Play Sports naar een recordvolume van meer dan 650.000 klanten. Hij lanceerde ook innovaties, vaak in samenwerking met zusterbedrijf SBS.

Peter Vindevogel: “Ik kijk er geweldig naar uit om samen met een enthousiaste ploeg van medewerkers, die allemaal specialist zijn in hun vak, van Streamz een succes te maken. Met de steun van DPG Media, Telenet en de hele Vlaamse mediasector gaan we er een streamingdienst van maken die van ons allemaal is.

Peter Vindevogel

Bron: Belga, Telenet & DPG Media
Logo: © DPG Media & Telenet