Streamnews: nieuwe website gewijd aan de streamingwereld

FacebookTwitterLinkedIn

Het gebruik en aanbod van streamingplatforms is nog nooit zo groot geweest, gestimuleerd door de gezondheidscrisis. Een weg vinden tussen alle beschikbare inhoud is dan ook niet eenvoudig.

Op basis van haar ervaring in de filmindustrie lanceert het Cinenews-team Streamnews: een vergelijkende en prescriptieve site om gebruikers doorheen de verschillende platformen en hun Belgische catalogus te begeleiden.

Florence Atlas, directrice van Net Events (Cinenews, Out en Streamnews): “De wereld van home entertainment is veranderd. We hebben een reële vraag van onze community, die moet worden begeleid in haar keuzes tegenover de vermenigvuldiging van platforms en een overvloedig aanbod van inhoud. Ze bieden hun consumenten de luxe van een aanbod dat soms moeilijk te doorgronden is.”

Concreet zullen op Streamnews drie hoofdkenmerken worden aangeboden:

  • De vergelijker: Voor elke aankoop vergelijkt de consument graag. Hetzelfde geldt voor de keuze van het kiezen van een platform. De Streamnews-vergelijker zal het mogelijk maken verschillende criteria op elkaar af te stemmen om de consument naar het juiste platform te leiden, op een totaal onafhankelijke manier.
  • Voorschrijvende inhoud: Wie heeft er nooit meer tijd besteed aan het scrollen door het menu dan aan het daadwerkelijk kijken naar een film of serie? Het aanbod is zo uitputtend dat het soms moeilijk is de weg te vinden. Vanaf nu zal het Streamnews team de lezers de nieuwste releases voorstellen dat ze niet mogen missen.
  • De kalender: Tussen originele producties, films, franchises en series is het niet altijd gemakkelijk om bij te blijven. De kalender toont de komende releases, dag per dag, platform per platform.