SBS en Mediahuis Connect commercialiseren samen het grootste Belgische video-aanbod

FacebookTwitterLinkedIn

Met een totaal vermarktbaar volume van meer dan 40 miljoen video views per maand commercialiseren SBS en Mediahuis Connect voortaan samen het grootste lokale video-aanbod van België. En dit zowel via de websites van VIER en VIJF als via de websites van De Standaard, Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

 

Mediahuis Connect en SBS Belgium vormen vanaf maart een nog sterkere tandem door een gemeenschappelijk online entertainment- en nieuws-videoaanbod in de markt te zetten dat pre-, mid-, post-rolls en in-content banners van adverteerders volgens eenzelfde salesaanpak aanbiedt.

 

Campagnes die zowel een tv- als online videoluik bevatten zullen worden beheerd door het salesteam van SBS Belgium. Mediahuis Connect is het vaste aanspreekpunt voor puur online videocampagnes die zowel op de sites van Mediahuis als SBS kunnen lopen.

 

Beide partners zetten ten volle in op de kwaliteit en betrouwbaarheid van de context waarin de video-advertising verschijnt. Zo zal online videocontent die te gevoelig is om advertising aan te koppelen, via een nieuwe tool door de nieuwsredacteurs zelf uitgesloten worden van commercialisatie. Op die manier kunnen adverteerders er zeker van zijn dat hun campagnes terechtkomen in een kwalitatieve omgeving die niet ingaat tegen het dna van hun merk.

 

Philippe Bonamie, CEO SBS Belgium: “Voor een adverteerder wordt het bijzonder eenvoudig om tegelijkertijd een tv-advertising en online video netwerkpakket aan te kopen, om op die manier het bereik van de campagne te maximaliseren. Adverteerders kunnen vanaf maart kiezen tussen de aankoop van grote volumes via een gezamenlijk netwerkpakket, of voor een meer gerichte benadering van hun doelgroep via onze verschillende targeting mogelijkheden. Voor SBS biedt deze samenwerking een aanzienlijke uitbreiding van de online video inventory, voor Mediahuis openen er deuren door de makkelijke combinatie van tv en online campagnes”.

 

Bart Decoster, Corporate Director Mediahuis Connect: “Mediahuis was al de aandeelhouder en online regie van SBS. Vandaag breiden we de samenwerking verder uit door met een sterke salesstrategie te komen waar we samen online video aanbieden op zowel de SBS- als Mediahuis-websites. Door de krachten te bundelen en resoluut te kiezen voor een 360° aanpak, genieten onze partners nu van de voordelen van zowel digitaal, als tv, als print. Meer nog, zowel SBS als Mediahuis zijn de weg ingeslagen om videocontent te genereren die exclusief wordt voorbehouden voor hun websites. Ook rond deze content zijn er heel wat partnerships met adverteerders mogelijk”.