Sanoma verkoopt Moustique en Télé Pocket aan Nethys

FacebookTwitterLinkedIn

In mei van dit jaar besloot Sanoma Media Belgium om zich nog enkel te focussen op de domeinen ‘Vrouwen` en ‘Home & Deco`. De verkoop van de bladen Moustique en Télé Pocket sluit dan ook aan bij deze strategie. Beide bladen worden verkocht aan L`Avenir Hebdo, onderdeel van Nethys.

 

Henk Scheenstra, CEO van Sanoma Media Belgium: “Moustique en Télé Pocket passen niet langer in onze strategie. Toch gaat het om erg succesvolle bladen met een lange geschiedenis en een sterke waarde op de Franstalige markt. We zijn er zeker van dat Nethys via zijn dochtermaatschappij L`Avenir Hebdo de toekomst van deze titels op lange termijn kan verzekeren”.

 

Pol Heyse, Directeur van L`Avenir Hebdo: “Met Moustique en Télé Pocket nemen we twee televisiemagazines over die een grote faam genieten op de Franstalige markt in België. Moustique heeft een eerder unieke positionering: het is tegelijk een nieuws- en televisiemagazine en vormt daarmee de perfecte aanvulling op ons ‘inhoudsgamma’. We willen deze magazines een toekomst geven, niet alleen in hun papieren vorm maar ook in de nieuwe digitale formaten die VOO momenteel uitwerkt”.

 

Beide partijen werken nauw en actief samen om het dossier nog voor het einde van dit jaar af te sluiten. Tot die tijd worden de betrokken merken verder gepubliceerd en beheerd door Sanoma.