Roularta, Rossel en DPG Media verenigen zich in Magixx

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf 1 januari 2021 zullen Roularta, Rossel en DPG Media onder de naam Magixx aan adverteerders de mogelijkheid bieden om vanuit één nationaal aanbod de lezers van de grootste tijdschriftentitels te bereiken. Deze nieuwe samenwerking is 100% Belgisch en uniek voor de markt.

Naast een geconsolideerd aanbod voor de markt, zal Magixx nieuwe magazine advertising solutions lanceren in print en digitaal. Ook het aankoop- en reservatieproces wordt aangepakt en vereenvoudigd. Zo wil Magixx de verbindende kracht zijn tussen de adverteerders en het stijgende aantal Belgische magazinelezers.

De drie marktleiders willen met Magixx ook nieuwe, relevante KPI’s bepalen voor de magazinemarkt in deze digitale wereld. Dat het Roularta, Rossel en DPG Media menens is met het nieuwe initiatief, valt af te lezen aan het feit dat Magixx onmiddellijk start met een dedicated salesteam per regie. Bruno Liesse zal hen ondersteunen met een argumentatie op basis van research.

Magazinemarkt gaat crossmediaal

2020 was ook voor de tijdschriftenwereld een bewogen jaar. De digitale omschakeling van papier naar online platformen ging in een stroomversnelling en het aantal online lezers steeg drastisch. De magazinespelers hebben de crisis aangegrepen om hun strategieën op het vlak van digitale verspreiding en print verder uit te werken. Het resultaat? De papieren verkoop stabiliseerde en men bereikte een nieuw digitaal lezerspubliek. Die groei valt ook af te lezen uit de laatste CIM-cijfers: magazines zitten in de lift.

Mireille De Braekeleer, National Sales Director Roularta: “Ik kijk er echt naar uit om samen met DPG Media en Rossel via Magixx de blijvende kracht van magazines onder de aandacht van onze adverteerders en agencies te brengen. We werkten tijdens corona met het tijdelijk product ‘WOW’ al fijn en succesvol samen. De laatste CIM-cijfers openden finaal onze ogen dat ook de sterkste magazinemerken samen de helft van alle Belgen bereiken met daarbovenop een hoge impact door de vele contactkansen.”

Mieke Berendsen, Business Development Manager Publishing DPG Media: “Het is mooi om naast de kranten ook de magazines te bundelen. Het versterkt niet enkel de positie van het medium, maar het maakt het leven voor de adverteerder ook eenvoudiger.”

Anne Delavarenne, General Manager Rossel: “Magixx combineert digitaal en print via een evenwichtig en efficiënt aanbod, die het nieuwe belang van deze tijdschriften in de digitale wereld weerspiegelt.”