Roularta realiseert positief resultaat in eerste kwartaal

FacebookTwitterLinkedIn

Roularta heeft 2021 goed aangevat. Op de Algemene Vergadering werd informatie gegeven omtrent de stand van zaken.

De lokale reclamemarkt bleef lijden onder de lockdown, maar de lezersmarkt en de nationale reclamemarkt evolueerden gunstig en dankzij kostenbewaking en een efficiëntere organisatie kon reeds in Q1 een positief resultaat gerealiseerd worden.

Na corona kan de reclamemarkt weer aantrekken, kunnen de events en de reizen weer doorgaan en kan de drukkerij-activiteit weer normaal evolueren. Allemaal elementen om de toekomst gefundeerd optimistisch tegemoet te zien.

Roularta is de laatste jaren substantieel gewijzigd.

  • De inkomsten komen nu voor 2/3 uit de lezersmarkt (abonnementen, losse verkoop en diversificatie) en printing voor derden en slechts voor 1/3 uit de reclamemarkt.
  • Roularta heeft het genderevenwicht bereikt door de acquisitie van de vrouwenbladen Libelle/Femmes d’Aujourd’hui, Flair en Feeling/Gael, zowel op het vlak van de redacties als op het vlak van het lezersbereik.
  • De digitale inkomsten winnen aan belang. Ze zorgen nu voor meer dan 30% van de reclame-inkomsten en de lezersmarkt is een combinatie van print en digitaal.
  • Na de verkoop van de 50% participatie in Medialaan en de recente overnames van de 50% participaties van de groep Bayard in Plus Magazine (België, Nederland en Duitsland), blijft er maar één joint venture partnership meer over: met de groep Rossel in Mediafin (De Tijd/L’Echo) en in de classified-sites voor de immo- en de auto-branche.
  • Roularta heeft een sterke balans, is 100% schuldenvrij en beschikt over meer dan 100 miljoen reserves in cash en eigen aandelen.

Op de Algemene Vergadering werd ook beslist een bruto dividend van 1,00 euro per aandeel toe te kennen. Dit komt neer op een netto dividend van 0,70 euro. Het dividend zal vanaf 1 juni 2021 betaalbaar worden gesteld (payment date). Het aandeel noteert vanaf 28 mei ex dividend (ex date). De record date wordt vastgesteld op 31 mei 2021.