Roularta behoort met NewsTapas opnieuw bij de geselecteerde projecten van het Google Digital News Innovation Fund

FacebookTwitterLinkedIn

Roularta Media Group (RMG) werd met het NewsTapas-project voor de vierde keer op rij gelauwerd door Google in hun Digital News Innovation Fund. Dat fonds is bedoeld om innovatie binnen de Europese nieuwsindustrie te stimuleren. Met NewsTapas heeft RMG als doel de betrokkenheid met hun nieuwsmerken te vergroten door (digitale) lezers een unieke, gepersonaliseerde en individuele lezerservaring aan te bieden.

Digital News Innovation Fund

Drie jaar geleden lanceerde Google het Digital News Innovation Fund. Sindsdien heeft Google reeds meer dan 559 ambitieuze projecten ondersteund waardoor meer dan €115,2 miljoen toegekend werd aan nieuwsorganisaties in 30 landen. Vandaag maakte Google de geselecteerde projecten bekend van hun zesde en laatste ronde waaruit er 103 projecten werden goedgekeurd in 23 landen. Daartoe behoort het project van RMG.

RMG-innovatieprojecten

RMG stimuleert digitale innovatie door partnerships te sluiten met technologische leveranciers en onderzoeksgroepen van universiteiten of hogescholen. Met deze partners vormt RMG een triple helix (een samenwerking tussen overheid of private fund organisaties, ondernemingen en onderwijs) om zo technologisch vooruitstrevende oplossingen in de markt te zetten waar gebruikers echt op zitten te wachten.

NewsTapas: van personalisatie tot individualisatie

In het kader van NewsTapas zal RMG daarom in samenwerking met VRT, ML2grow, imec SMIT-VUB en UGent imec-IDLab een content adaptation engine ontwikkelen die geïntegreerd kan worden in de redactionele systemen. Deze technologie zal in staat zijn om de gepersonaliseerde nieuwsartikelen automatisch aan te passen in een format (zowel vormelijk als inhoudelijk) op basis van de interesses, behoeften en context (apparaat, tijdstip, locatie, etc.) van de gebruikers.

Meer informatie over de 6e financieringsronde van het Google DNI Fund vindt u hier.