Regionale zenders RTV en AVS slaan de handen in elkaar

FacebookTwitterLinkedIn

De regionale omroep RTV (Kempen-Mechelen) gaat een verregaande samenwerking aan met de Oost-Vlaamse zender AVS. Beide partijen benadrukken dat het niet gaat om een fusie of een overname, maar wel om een “hechte samenwerking“. Het partnership zal zich vooral situeren in de afdelingen marketing, procurement en digitale media, maar ook de redacties en creatieve programmamakers zullen nauwer gaan samenwerken.

De omroepen zeggen maximaal te gaan inzetten op kosten- en procesoptimalisatie om zo hun commerciële en redactionele positie in het medialandschap te consolideren en te versterken. De commerciële randprogrammatie belandt onder de gemeenschappelijke noemer TV PLUS, met behoud van de sterke regionale focus. “TV PLUS biedt infotainment en entertainment met als belangrijkste onderwerpen lifestyle, wonen en human intrest”, klinkt het bij de zenders.

Niet alleen op het beeldscherm zal de samenwerking duidelijk worden, ook de online strategie wordt gevoelig uitgebreid. Vanuit een gemeenschappelijke toekomstvisie kiezen RTV en AVS voor “een vernieuwd businessmodel en een hechte samenwerking op verschillende niveaus“. Beide zenders geloven dat ze met dit partnership relevante nieuwsmerken kunnen blijven en de verworven positie verder kunnen verbeteren door de regionale kaart te trekken in al hun producten.

“De band tussen AVS en RTV is op elk niveau erg hartelijk geweest”, zegt Farid Khetouta, algemeen directeur van RTV. “De afgelopen maanden hebben we intensief gepraat over de te volgen strategie. We hebben vastgesteld dat niet alleen onze operationele werking en structuur op elkaar gelijken, maar ook onze toekomstvisie nauw bij elkaar aansluit. Uiteindelijk heeft ons dat gebracht tot deze samenwerking.”