Politiek journalist Jan De Meulemeester naar Vlaamsparlement.tv

FacebookTwitterLinkedIn

Politiek journalist Jan De Meulemeester wordt presentator bij Vlaamsparlement.tv, de televisiezender van het Vlaams Parlement. Hij zal elke woensdag na de plenaire vergadering “Studio Vlaams Parlement” presenteren, waar hij in gesprek zal gaan met volksvertegenwoordigers over de politieke actualiteit in het Vlaams Parlement. Daarnaast modereert hij elke vrijdag het programma “Het Debat”, waarin parlementsleden van alle partijen in de studio de degens kruisen over de Vlaamse politieke hete hangijzers.

De Wetstraatjournalist vertrok afgelopen zomer na zes jaar bij VTM Nieuws en werkte daarvoor ook acht jaar bij de VRT-nieuwsdienst. “Afscheid is de deur naar de toekomst. Met die woorden sloot ik het hoofdstuk bij mijn vorige werkgever af”, aldus De Meulemeester. “De toekomst is vandaag en voelt heel natuurlijk aan. Op Vlaamsparlement.tv krijg ik de ruimte om dieper in te gaan op de besluitvorming in het Vlaams Parlement. Ik zal in deze programma’s mijn journalistieke ziel kwijt kunnen en de vragen stellen die ertoe doen. Duidelijkheid en eenvoud primeren, zonder te vervallen in politiek jargon, steekspelletjes en journalistiek haantjesgedrag.”

Ludwig Verduyn, hoofdredacteur van Vlaamsparlement.tv: “Jan is met zijn jarenlange journalistieke ervaring in de Wetstraat een waardevolle aanvulling op het presentatieteam. Ik ben ervan overtuigd dat hij de activiteiten in het Vlaams Parlement op een heldere en eenvoudige manier kan duiden. Jan is onmiskenbaar een talent.”

Ook Kris Hoflack, directeur communicatie van het Vlaams Parlement en voormalig hoofdredacteur van de VTM-nieuwsdienst: “Zijn politieke kennis, aanpak en frisse stijl zijn een absolute meerwaarde voor Vlaamsparlement.tv.”