PimpMyCompany pusht nieuws van RTBF Oekraïne – Україна op Telegram

FacebookTwitterLinkedIn

Omdat we verwachten dat we tegen de 200.000 Oekraïners in België zullen verwelkomen, heeft de RTBF een radio- en digitaal platform gelanceerd met inhoud in het Oekraïens. RTBF heeft PimpMyCompany gekozen om de distributie van haar nieuws op Telegram naar deze gemeenschap te versterken.

RTBF Ukraine – Україна is op 21 maart gelanceerd en is bedoeld om de Oekraïense bevolking te voorzien van inhoud vertaald in het Oekraïens.

Deze informatieve en praktische content is toegankelijk via drie afzonderlijke kanalen: een radio, een webpagina en een Telegram-account, de hoeksteen van de informatie-uitwisseling. Dit is een van de meest gebruikte sociale netwerken in Oekraïne.

Om de verspreiding van haar nieuws op Telegram te versterken, heeft de RTBF een beroep gedaan op PimpMyCompany, waarmee het al samenwerkt voor het delen van inhoud op Facebook, Twitter en WhatsApp.

Het bedrijf, dat al 5 jaar actief is, biedt een reeks krachtige oplossingen die zijn aangepast aan de behoeften van de media, zodat zij hun publiek kunnen bereiken. Het heeft een grote expertise ontwikkeld op het gebied van het publiceren van inhoud op sociale netwerken.

Binnen sociale netwerken heeft instant messaging zich ontpopt als een krachtig en responsief kanaal om onze content te verspreiden”, legt Sarah Delorme, Social Media Manager bij de RTBF, uit. “Het redactionele voorstel van het redactieteam en de flexibiliteit van onze partner maakten een snelle inzet op Telegram mogelijk om betrouwbare informatie te delen met de Oekraïense bevolking.”