Peter De Groote wordt hoofdredacteur van De Tijd, Isabel Albers algemeen hoofdredacteur

FacebookTwitterLinkedIn

Mediafin, de uitgever van De Tijd en L’Echo, voert enkele wijzigingen door in zijn redactiestructuur. De aanpassingen hebben als doel de snelle groei op de lezersmarkt te bestendigen en beide titels nog meer te onderscheiden van de rest van de markt door een keuze voor compromisloze kwaliteit.

Peter De Groote volgt op 1 juni Stephanie De Smedt op als hoofdredacteur van De Tijd. Hij werkt sinds 2007 voor De Tijd, coverde vele aspecten van het zakenleven en was de voorbije jaren al adjunct-hoofdredacteur van de krant.

Peter De Groote: “Ik wil de redactie met hart en ziel ondersteunen om elke dag de beste kwaliteitskrant van Vlaanderen te maken, op alle platformen. De Tijd moet voor haar lezers een compagnon de route zijn in complexe tijden: een gids die verheldert waar het moet en die enthousiasmeert en zuurstof geeft aan al wie vooruit wil.”

Nieuwsmanager Pieter Blomme versterkt het hoofdredactieteam van De Tijd als adjunct-hoofdredacteur. Stephanie De Smedt zal vanaf het najaar voor de krant innovatieve, journalistieke projecten uitwerken en schrijven. De Smedt heeft samen met Isabel Albers de redactie van De Tijd geleid in een van de meest opmerkelijke groeiperiodes uit haar 52-jarig bestaan.

Isabel Albers zet voortaan als algemeen hoofdredacteur de journalistieke lijnen uit van beide titels in nauw overleg met de hoofdredacteurs. Ze blijft ook een zichtbare opiniërende rol opnemen. Samen met Peter De Groote en François Bailly, hoofdredacteur van L’Echo, krijgt ze de opdracht de onderscheidende journalistieke kwaliteit van de Mediafin-titels verder aan te scherpen en de redactie te innoveren.

De Tijd en L’Echo zijn intussen aan hun derde jaar toe van double digit-groei en Mediafin is vast van plan dat groeiritme aan te houden.

Isabel Albers: “Onze leescijfers bewijzen het: meer dan ooit is er behoefte aan een zakelijk, kwalitatief en betrouwbaar medium. Een betrouwbare filter op de vele ruis, dat is wat we moeten zijn. Het is een voorrecht om deze prachtige redacties daarin te kunnen begeleiden.”