Orange snoept contract met Medialaan af van Telenet

FacebookTwitterLinkedIn
orange

Jim Mobile en Mobile Vikings, de telecommerken van Medialaan, zullen vanaf volgend jaar niet langer het netwerk van Telenet (Base) gebruiken, maar wel dat van Orange. Die laatste heeft het contract van Telenet afgesnoept voor de komende vijf jaar. Alle klanten krijgen een nieuwe SIM-kaart.

Jim Mobile en Mobile Vikings bieden formules aan voor mobiel telefoneren, sms-en en surfen, maar hebben geen eigen gsm-masten. Tot nu toe huurde Medialaan voor die 365.000 klanten de infrastructuur van Base, dat eigendom is van Telenet. Maar nu gaat Medialaan dus in zee met Orange. Dat is een opsteker voor die operator, want Orange verloor Telenet als belangrijke huurder van zijn netwerk toen die Base overnam en zo een eigen netwerk in handen kreeg. Met Medialaan wordt dat klantenverlies deels gecompenseerd.

Telenet verkocht twee jaar geleden het belang van Base in Mobile Vikings aan Medialaan om groen licht te krijgen van de Europese concurrentiewaakhond. Nu is Medialaan een “full MVNO” geworden, een volledig onafhankelijke telecomspeler die zelf kan kiezen waar hij zijn netwerkcapaciteit huurt. Medialaan besloot na een verkenning op de markt uiteindelijk om Telenet in te ruilen voor Orange.

Medialaan kijkt al verder dan enkel een mobiel aanbod. Er zijn nieuwe regels rond telecom in de maak die de concurrentie moeten aanscherpen. Zo zou het mogelijk worden voor Orange om vast internet als afzonderlijke dienst te verkopen. Ook Medialaan heeft daar oren naar. “We zullen kijken naar de mogelijkheid om in de toekomst vaste internetoplossingen aan te bieden”, zegt Herbert Vanhove. Hij is CEO van Unleashed, dat naast Mobile Vikings en Jim Mobile ook de tv-streamingdienst Stievie overkoepelt.

Bron: Belga.