Op 17 maart slaan VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis de handen in elkaar voor solidariteit

FacebookTwitterLinkedIn

Op donderdag 17 maart zullen radio, tv en online helemaal in teken van steun voor Oekraïne staan. Er gaat geen dag voorbij of Vlamingen krijgen hartverscheurende verhalen te zien en horen over hoe de Oekraïense bevolking zwaar getroffen wordt door de oorlog in hun land. Heel veel mensen zijn hierdoor diep geraakt, velen willen ook helpen. VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis zetten vorige week al hun schouders onder de breed verspreide spotcampagne voor Consortium 12-12. Nu willen de Vlaamse omroepen de sterk levende solidariteit nog meer versterken.

Dat doen ze op 17 maart met een gezamenlijke tv-show op Eén, VTM en Play4 die gepresenteerd zal worden door Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en James Cooke. Die dag zal er ook 14 uur lang live radio gemaakt worden in het teken van Oekraïne. Van 6u tot 21u is er Oekraïne 12-12 bij Radio 2, MNM, Studio Brussel, Qmusic, Joe en Nostalgie. Met deze dag vol solidariteit willen VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis de inwoners van Oekraïne een hart onder de riem steken en zoveel mogelijk geld inzamelen om hen te helpen via de hulporganisaties die verenigd zijn in Consortium 12-12.

Ook adverteerders en mediabureaus kunnen hun steentje bijdragen en mee zorgen voor een recordsteun aan de getroffen Oekraïense bevolking. Bedrijven die Consortium 12-12 willen steunen met een financiële gift, kunnen tot en met woensdag 16 maart en voor 15u een mail sturen naar gift@oekraine1212.be. Vermeld in je mail duidelijk de naam van het bedrijf en het bedrag van de gift. Bij stortingen vanaf 10.000 euro zal het steunende merk op alle zenders twee keer bedankt worden met een speciale vermelding.