Nieuwe kinderzender KADET gaat van start vanaf 18 december 2015 om 16.00u

FacebookTwitterLinkedIn

Op vrijdagnamiddag 18 december 2015 om 16.00 uur, vlak voor de kerstvakantie, start de nieuwe kinderzender KADET. Op de zender zullen voornamelijk internationale animatie- en live actionreeksen uitgezonden worden zoals Star Wars Rebels, Ultimate Spiderman en Transformers. Actie, avontuur, humor en vriendschap staan centraal in de programmatie van KADET, die zich vooral richt op 8- tot 12-jarigen. VTMKZOOM, de andere kinderzender van MEDIALAAN, blijft bestaan en richt zich nog steeds op kinderen tussen 4 en 9 jaar.

 

Ricus Jansegers, programmadirecteur MEDIALAAN: “Net voor de kerstvakantie begint, zullen de kinderen in Vlaanderen onze nieuwe kinderzender KADET ontdekken. We gaan voor de allerbeste internationale animatiereeksen en zijn ook blij dat we hiervoor een samenwerking aangaan met Disney. Op basis van het kijkgedrag weten we dat de content die we programmeren bij KADET vooral heel populair is bij jongens tussen 8 en 12 jaar. Het is die doelgroep die vandaag nog niet goed bediend werd in Vlaanderen.”

 

Bijna 7 op 10 kinderen kijkt regelmatig naar kinderzenders 

 

Daan Van Leeuwen wordt binnen MEDIALAAN Hoofd Kids en zal zowel KADET als VTMKZOOM verder uitbouwen in de toekomst. Daan was in het verleden onder andere programmadirecteur van de Disney-kanalen in de Benelux, JETIX Nederland en Fox Kids Nederland.

 

Daan Van Leeuwen, Hoofd Kids: “Als je ziet dat alle kinderzenders samen maar liefst 65% marktaandeel halen op 4-14 jarigen, heb ik een fantastische job, want ik mag televisie voor hen maken”.

 

Iedereen kan vanaf vrijdag 18 december 2015 om 16.00 KADET ontdekken via kanaal 30 (Telenet) en kanaal 161 (Proximus). KADET neemt hiervoor het signaal in van JIM, dat voor de laatste keer zal uitzenden op woensdag 16 december 2015 tot middernacht.