Yves Berlize nieuwe CEO van Sanoma Media Belgium

FacebookTwitterLinkedIn
yves berlize

Sanoma Media Belgium kondigt aan dat Yves Berlize op 1 april wordt benoemd tot CEO van het mediabedrijf. De benoeming vloeit voort uit een aanpassing van de organisatiestructuur in de top van het bedrijf. De huidige CEO Henk Scheenstra zal Sanoma verlaten.

Yves Berlize heeft een zeer ruime ervaring binnen media en vervult op dit moment de rol van Domain Director Women binnen Sanoma Media Belgium: “Ik ga deze uitdaging aan met grote fierheid over onze sterke merken en met veel goesting om de digitale activiteiten verder uit te bouwen”.

Peter de Mönnink, CEO Sanoma BeNe: “Met de benoeming van Yves hebben we een sterk lokaal management gevormd in België. Ik heb er vertrouwen in dat hij samen met zijn teams de gekozen strategie succesvol voort zal zetten”.

Henk Scheenstra was de afgelopen twee jaar CEO van Sanoma Media Belgium. Na ruim 21 jaar verschillende rollen binnen Sanoma bekleed te hebben, verlaat hij nu het bedrijf. De Mönnink: “Henk heeft veel betekend voor Sanoma, iemand die met passie en kennis van het vak heeft bijgedragen aan onze merken en de groei van het bedrijf in al die jaren. We zijn Henk veel dank verschuldigd voor zijn inzet die dit bedrijf voor een groot deel heeft gemaakt wat het nu is: een crossmediabedrijf met potentie”.

Tevens maakte Sanoma vandaag bekend dat Greet Boonen de nieuwe B2B Sales Manager wordt voor alle merken. Zij vervangt hiermee Christine Festjens die haar loopbaan buiten Sanoma heeft verder gezet.