Nieuw in Europa: Digital Video MarketPlace, online video preroll en lineaire tv-spots op basis van programmatische marketing

FacebookTwitterLinkedIn

Erik Portier (ex SBS en Google Belgium) lanceert begin juli 2013 de eerste marktplaats in Europa voor video preroll advertenties en dynamische advertentie-inlassingen voor lineaire televisie op basis van programmatische marketing.

 

Enerzijds is er de vaststelling dat de advertentie-inkomsten van internetbedrijven zoals Google, die het veilingmodel perfect beheersen, elk jaar exponentieel zijn toegenomen.

 

Anderzijds is er de sterke groei van digitale video consumptie. Consumenten zijn steeds meer digitaal, mobiel, interactief, sociaal en verbonden met het internet. Dit leidt tot een convergentie tussen tv-content en internet video. Tv-schermen en tweede schermen (zoals laptops, tablets en smartphones) worden meer en meer complementair en alomtegenwoordig. De convergentie van de schermen en de inhoud biedt ongeziene mogelijkheden om te innoveren en dit vanuit het perspectief van zowel kijker als adverteerder. Dit creƫert zowel uitdagingen als opportuniteiten voor omroepen en digitale video content providers.

 

Digital Video MarketPlace wil de nodige technologische en business modellen ontwikkelen om uitgevers te begeleiden bij de migratie naar een nieuw reclame-ecosysteem. De kijker krijgt beter aangepaste interactieve reclame, terwijl een duidelijk meetbare meerwaarde wordt aangetoond voor de adverteerder.

 

Deze nieuwe technologie biedt aan uitgevers een verkoopplatform voor dynamische lineaire (beta) en niet-lineaire advertentie-inlassingen die verkocht worden op basis van real time programmatische marketing. Op deze manier krijgt de adverteerder een volledig aanbod van advertentiemogelijkheden op digitale video.

 

Digital Video MarketPlace is een open, op standaarden gebaseerd platform. Het is een single source ad exchange platform voor het beheer van digitale video advertenties en de optimalisatie van reclame opbrengsten (yield). Het laat toe om het bedrijfs- en advertentiebeleid te beheren vanuit een programmatisch verkoopsmodel. In real time worden gebruikersdata verwerkt om gepersonaliseerde reclame op meerdere schermen en distributieplatformen mogelijk te maken.

 

Deze lancering wordt ondersteund door doorwinterde technologie experts (Weepee New Media Ventures, Kadensa en Linchpin) actief in digitale content, monetisatie, technologie en uitzending- en distributieplatformen voor lineaire tv.

 

Voor de gemakkelijkheid hebben we in de MediaSpecs Begrippenlijst enkele termen toegelicht:

Ad Exchange

Programmatisch kopen en programmatische marketing

Real Time Bidding (RTB)

Digital Video