News City vestigt zich in Antwerpen vanaf najaar 2019

FacebookTwitterLinkedIn
medialaan persgroep 2

News City, waar de verschillende nieuwsredacties van de Persgroep Publishing en Medialaan gaan samenwerken, zal zich vestigen in Antwerpen. De verhuis staat gepland in het najaar van 2019.

News City brengt hiermee de redacties van onder andere Het Laatste Nieuws, HLN.be, De Morgen, Humo, Dag Allemaal en VTM Nieuws letterlijk samen onder één dak. De redactie en studio van VTM Nieuws verhuizen dus ook van Vilvoorde naar Antwerpen.

Kris Hoflack, Directeur Nieuws: “Het is een logische stap dat we ook de VTM Nieuws-studio verhuizen naar Antwerpen, zodat álle nieuwsredacties zich op één locatie huisvesten. Zo is elke redactie, ieder met zijn eigenheid, direct verbonden met elkaar. We bekijken wel om een set te voorzien in Vilvoorde voor dringende interventies, maar de reguliere nieuwsuitzendingen gebeuren vanaf het najaar van 2019 vanuit onze studio in Antwerpen”.

Het nieuwe gebouw in Antwerpen is nog volop in opbouw. De oplevering is voorzien voor het najaar van 2019, waarna de verhuis zal gebeuren. In totaal zullen er een 400-tal mensen, waaronder journalisten, eindredactie, monteurs, lay-out en productie, in News City werken.

Het nieuwe gebouw, dat ook de hoofdzetel wordt van De Persgroep, is gevestigd op het Kievitplein in Antwerpen. Het wordt hét uithangbord van de vernieuwde stationsbuurt aan het Centraal Station van Antwerpen.