Najaar 2020: Negentien nieuwe lokale programma’s op VTM en VTM 2

FacebookTwitterLinkedIn

Familiezender VTM breidt vanaf maandag 31 augustus uit tot een familie van zenders: die dag starten VTM 2, VTM 3 en VTM 4. Waar VTM de familiezender bij uitstek blijft, staat VTM 2 garant voor pittige Vlaamse en internationale reality. Samen met VTM 3, de filmzender, en VTM 4, waar actie en classics centraal staan, is de familie van VTM-zenders compleet. Maar liefst 19 nieuwe lokale programma’s kleuren het najaar bij VTM en VTM 2.

VTM pakt uit met 14 nieuwe programma’s dit najaar

Bij VTM staan vanaf september 14 nieuwe programma’s in de steigers. Zo wordt het o.a. uitkijken naar de mysterieuze show The Masked Singer, de verrassende bevindingen van Dina en Andy in Ze Zeggen Dat, de strijd tussen bekende topchefs in Snackmasters en de comedyshow van Ruth, Jonas, Guga & Nathalie.

Maar er is ook human interest. In Een Echte Job gaan enkele bekende Vlamingen veertien dagen aan de slag in het UZ Gent. Jelle Cleymans gaat op zoek naar het beste nieuws van de dag in De Positivo’s en Jonas Van Geel zoekt uit of we elkaar nog begrijpen in Veel Tamtam. Er hangt ook behoorlijk wat liefde in de lucht in het nieuwe Shelter-programma Da’s Liefde (werktitel) met Jens Dendoncker. Het is ook uitkijken naar de zoektocht van Karen Damen en Ruth Beeckmans naar een toffe date voor mensen met een beperking of stoornis in Cupido Ofzo en naar de nieuwe telenovelle Lisa.

Er is ook opnieuw straffe factual: Axel Daeseleire verblijft in Axel Gaat Binnen op plaatsen waar je normaal gezien niet zomaar kan verblijven. Telefacts NU, met Freek Braeckman als host, keert terug naar de roots en brengt onthullende reportages over dossiers die Vlaanderen bezighouden. VTM NIEUWS en HLN brengen dit najaar ook sportdocu’s waarbij ze in het spoor zitten van wielergoden Wout Van Aert en Remco Evenepoel.

De Rode Duivels hebben opnieuw een vaste afspraak bij VTM. Stef Wauters neemt plaats in een gloednieuwe studio om samen met alle families in Vlaanderen te supporteren voor onze nationale trots. Beproefde successen zoals The Voice Kids, Mijn Keuken Mijn Restaurant, Boer zkt Vrouw, Helden van Hier: Op Interventie, Wat een Jaar!, Code Van Coppens en de MUG keren ook terug met nieuwe afleveringen.

Maarten Janssen, channel manager VTM: “VTM gaat voor een ambitieus najaar. We brengen een mix van verrassende nieuwkomers, vertrouwde sterkhouders en must see-tv. Stuk voor stuk programma’s waarover je de dag nadien wil meepraten met collega’s, familie of vrienden. Met VTM willen we er elke dag van de week zijn om onze kijkers te blijven entertainen en informeren.”

Davy Parmentier, creatief directeur VTM: “We hebben voor onze zenders 19 nieuwe Vlaamse programma’s in de steigers staan. De drive en het enthousiasme bij de productiehuizen en onze gezichten hebben ervoor gezorgd dat we er, ondanks deze coronatijden, toch in geslaagd zijn om de kijker met zoveel nieuwe titels te verrassen. Naast de vertrouwde successen, blijven we dus volop inzetten op vernieuwing en willen we zeker niet stilstaan.”

Een Echte Job

5 Vlaamse programma’s zorgen voor pittige reality bij VTM 2

VTM 2 mag wat “pittiger” en is niet altijd geschikt voor kinderen. Al is het uitdrukkelijk niet de bedoeling “trash-tv” te brengen. Wel blijven opvallende mensen centraal staan, zoals het hoort in het genre. In “Jonge wolven” komen twintigers aan bod die op hun jonge leeftijd al succes boekten en rijker zijn dan hun ouders. “Lady Truckers” volgt vrouwelijke vrachtwachtenchauffeurs, en “Vanity Plates” gaat over mensen die een gepersonaliseerde nummerplaat hebben – “GOD” of “PI 314” bijvoorbeeld. In “Latem Leven” volgt de zender het leven van enkele bewoners van het rijke dorp Sint-Martens-Latem.

VTM 2 heeft ook heel wat internationale titels klaarstaan. Zo is er Blind Getrouwd Australië of beter gezegd: Blind Getrouwd met een stevige dosis ‘peper’. VTM 2 brengt het programma elke dag tot in de huiskamers met het nieuwe zevende seizoen, dat in het voorjaar uitkwam in Australië. Op de zender zullen ook nieuwe seizoenen te zien zijn van House Rules, Masterchef en Steenrijk Straatarm. VTM 2 heeft ook een vaste afspraak met de Champions League op woensdag.

Nieuwe fictiereeksen van eigen bodem zijn er niet met hopen dit najaar. De openbare omroep pakt uit met “Undercover” en later in het najaar met “Black-out”, bij VIER is er enkel de comedyreeks van Woestijnvis “De Anderhalve Meter Show”, en VTM houdt het in het najaar bij het vijfde seizoen van “De Zonen van Van As”.

Kristine Willems, channel manager VTM 2: “Met VTM 2 brengen we verslavende verhalen tot bij de kijkers. Lokale programma’s, allemaal met dat extra tikkeltje ‘guts’, zijn daarbij de belangrijkste bouwstenen. Dit najaar pakken we dan ook uit met 5 gloednieuwe Vlaamse titels. Daardoor zal het aanbod aan lokale programma’s voor de kijkers nog nooit zo groot geweest zijn.”

Jonge Wolven

VTMTopfilms op VTM 3, actie en classics op VTM 4

Filmzender VTM 3 zorgt elke dag voor topfilms zoals Star Wars: The Last Jedi en Girl. Ook liefhebbers van series en sitcoms komen er aan hun trekken met o.a. Modern Family, The Big Bang Theory en het gloednieuwe Stumptown.

Wie van actie en classics houdt, zit goed bij VTM 4 met onder andere Top Gear, Rambo, The A-Team en de James Bond-films. VTM 4 volgt ook het voetbal op de voet, met de Croky Cup en de matchen van de Red Flames.

Wie meer fictie wil zien, zal binnenkort tegen betaling terechtkunnen bij de streamingdienst Streamz van DPG Media en Telenet. Reeksen die daarop te zien zullen zijn, zoals het langverwachte “De Bende van Jan de Lichte”, zullen later pas op een klassieke zender te zien zijn. DPG Media sleutelt ondertussen ook verder aan zijn eigen gratis streamingdienst VTM GO. De programma’s “Axel gaat binnen” en “The Masked Singer” krijgen elk een verlengstuk op dat platform.