Najaar 2019: VTM gaat voor een mix van nieuwe programma’s en sterkhouders

FacebookTwitterLinkedIn

Aan de Medialaan in Vilvoorde tekenden heel wat bekende VTM-gezichten present om samen met Directeur TV Ricus Jansegers en Creatief Directeur Davy Parmentier de najaarsprogrammatie van VTM voor te stellen. Op het menu onder andere 11 nieuwe programma’s, aangevuld met heel wat sterkhouders die hun opwachting maken.

“We zetten bij VTM volop in op creatieve vernieuwing. Onze vooravond in een nieuw jasje met Loïc achter de kookpotten, de broers Coppens die zichzelf heruitvinden, het nieuwbakken duo Sergio Herman en Axel Daeseleire, Stan Van Samang in een nieuwe rol als host en onze bekende gezichten die het niet tegen elkaar, maar tegen onze kijkers opnemen in Beat VTM. Het zijn maar enkele dingen waarmee we blijven vernieuwen. VTM gaat voor een GREAT najaar”, aldus creatief directeur Davy Parmentier.

Wilfried Celis, Business & Development Director, vult aan: “Content is king. Dit voorjaar lanceerden we VTM GO, een AVOD-platform dat inspeelt op alle conveniencebehoeftes van de consument. En met succes: ondertussen zijn onze views bijna verdubbeld in long form op de digitale kanalen. Daarnaast blijft onze contentmotor op volle toeren draaien. Dankzij onze kwalitatieve content in combinatie met maximale flexibiliteit en gebruiksgemak blijven we de consument massaal op alle platformen bereiken. Kortom, een must voor vele adverteerders.”

De 11 nieuwkomers onder de loep

 

 • Beat VTM

Beat VTM

8 onbekende Vlamingen gaan de strijd aan met 8 VTM-gezichten. Koen Wauters, Nathalie Meskens, Freek Braeckman, Kürt Rogiers, Natalia, Guga Baúl, Mathias Coppens en Olga Leyers worden  uitgedaagd om een totaal nieuwe discipline onder de knie te krijgen binnen 100 dagen.

 • Sergio & Axel: Van de Kaart

Sergio Herman en Axel Daeseleire trekken er samen op uit om inheemse eetculturen te ontdekken. Hun tocht brengt hen naar onder andere Thailand, Japan, India, Mexico, Libanon en Scandinavië.

 • De Luchtpolitie

Niets ontsnapt aan het oog van een flik in de lucht. De Luchtpolitie volgt de enige afdeling luchtsteun van de Belgische politie.

 • Loïc: Zot van Koken

Loïc: Zot van Koken

De 25-jarige foodvlogger en -blogger Loïc Van Impe is de opvolger van Sandra Bekkari en zal in de vooravond Jeroen Meus het vuur aan de schenen proberen te leggen. Hij gaat elke weekdag op bezoek bij een foodie en tovert er een lekker en toegankelijk gerecht op tafel.

 • De Code van Coppens

Na het Lichaam van Coppens presenteren Matthias en Staf Coppens nu ook De Code van Coppens. De broers steken speciale kamers vol wetenschappelijke puzzels, proeven en opdrachten die hun bekende vrienden tot een goed einde moeten brengen.

 • Gina & Chantal

Gina (Tine Embrechts) geniet samen met haar vriendinnen Nicky en Eve met volle teugen van ‘het goede leven’, terwijl Chantal (Nathalie Meskens) het moeilijk heeft om de eindjes aan elkaar te knopen. Achter de mooie gevels van de villawijk gaat echter een geheim schuil dat het daglicht niet mag zien. Een geheim waarvan zelfs de vrouwen niet op de hoogte zijn.

Gina & Chantal

 • Andy op Patrouille

Andy Peelman is naast acteur ook echt politieagent. In Andy op Patrouille gaat hij langs bij buitenlandse collega’s. Hij trekt er het plaatselijke uniform aan en beantwoordt echte oproepen samen met zijn collega’s van o.a. de Policía Nacional van Colombia, het Sheriff’s Office van Virginia of de Border Police van Israël.

 • (h)ALLOOMEDIA

Luk Alloo brengt op zijn geheel eigen manier een mediadagboek op tv. Hij houdt Bekende Vlamingen niet alleen een micro, maar ook een spiegel voor en deinst er niet voor terug ze in een heel verrassende situatie te zetten.

 • Studio Stan

Studio Stan

Naast acteren en zingen zal Stan Van Samang nu ook een eigen programma presenteren. In Studio Stan luistert hij naar de kleine en grote verhalen en boodschappen van gewone mensen. Onder begeleiding van topmuzikanten als Kris Wauters, Steve Willaert en Jeroen Swinnen laat hij hen hun favoriete liedje inblikken.

 • Onderzoeksrechters

In deze nieuwe serie zie je hoe onderzoeksrechters echt te werk gaan. Acht rechters laten voor het eerst in hun dossiers kijken en worden gevolgd in hun niet-alledaagse job.

 • Steenrijk Straatarm

Het internationale programma uit Nederland krijgt nu ook een Vlaamse versie. Een arm en een rijk gezin ruilen een weekend lang van huis, van budget en van leven. De ene familie proeft van een luxeleven, terwijl de andere plots creatief moet omspringen met beperkte middelen.

Bestaande sterkhouders

Naast alle nieuwe programma’s, blijven ook de sterkhouders op post met nieuwe seizoenen van Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond, Belgium’s Got Talent, Make Belgium Great Again, Alloo bij de Wegpolitie, Wat een Jaar!, Beste Kijkers, The Team en Ge Hadt Erbij Moeten Zijn. Daarnaast zal VTM ook opnieuw de Rode Duivels op de voet volgen.