Najaar 2019: Q2 verscherpt koers en wil meer vrouwen verwelkomen

FacebookTwitterLinkedIn

Q2 pakt dit najaar uit met het nieuwe sketchprogramma ‘Grensoverschrijdend’. In de nasleep van het #metoo verhaal besloten schrijvers Charlotte Vanhecke en Nele Meirhaeghe, makers van o.a. Kafka en Loslopend Wild, de reeks te maken.

Ze schakelden een mooie cast in met onder andere Ben Segers, Tine Embrechts, Tinne Oltmans en Rilke Eyckermans om een sketchprogramma te maken dat grensoverschrijdend gedrag belicht, vergroot en verdraait.

Ricus Jansegers, Directeur TV: “In 2016 evolueerden we van 2BE naar Q2 met als doel: een zender voor jonge koppels, jonge mannen en vrouwen. 3 jaar later zien we dat we de mannen volop bereiken, maar dat vrouwen de weg nog niet voldoende vinden naar Q2. Daarom scherpen we onze koers aan en zetten we in op programma’s die vrouwen kunnen aanspreken.”

Sketchprogramma Grensoverschrijdend

Buitenlandse topseries

Game of Thrones

Q2 volgt dit najaar de zoektocht naar straf zangtalent in de UK met het laatste nieuwe seizoen van The Voice UK met coaches will.i.am, Jennifer Hudson, Sir Tom Jones en Olly Murs. Naast uitzonderlijk zangtalent, is er ook voldoende danstalent in het laatste nieuwe seizoen van So You Think You Can Dance US. De zender neemt wel afscheid van een aantal topseries met de laatste seizoenen van Game of Thrones en The Big Bang Theory.

Filmtoppers en voetbal

Ook filmliefhebbers zullen dit najaar bij Q2 kunnen genieten van enkele tv-premières. De uitschieter van de Q-Movies is Fifty Shades Darker, de tweede film uit de erotische Fifty Shades-trilogie. Maar ook films als American Made met Tom Cruise, Bad Moms 2 met o.a. Mila Kunis, The Huntsman: Winter’s War met Chris Hemsworth en Charlize Theron, en Life met Ryan Reynolds en Jake Gyllenhaal staan op het programma.

Voor een portie voetbal is er de UEFA Champions League en de Croky Cup. Presentator Maarten Breckx volgt alle wedstrijden op de voet met analisten Jan Mulder, Marc Degryse, Timmy Simons en Gilles De Bilde.

Maarten Breckx en analisten