MediaSpecs, het middel bij uitstek voor de exploratie van het complexe medialandschap, nu ook in Frankrijk

FacebookTwitterLinkedIn

De online zoekmachine voor mediaprofessionals is na succes in België vanaf 15 november beschikbaar in Frankrijk.

 

MediaSpecs (www.mediaspecs.be) is al jaren een gevestigde waarde in de Belgische media- en reclamewereld. De tool, die de vorm heeft van een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke zoekmachine, biedt de gebruikers (media- en communicatieprofessionals) in een paar muisklikken informatie over het hele media- en reclamelandschap. Elk medium is beschikbaar met een omschrijving, contactinformatie van zowel regie als redactie, technische gegevens en tarieven. Naast de Belgische versie start MediaSpecs nu met een filiaal in Frankrijk (www.mediaspecs.fr).

 

De zoekmachine van MediaSpecs is intuïtief en veelzijdig. Gebruikers kunnen zoeken op verschillende criteria (titel, regie, thema, doelpubliek, regio enzovoort) om hun zoekopdracht verder te verfijnen. Elk zoekresultaat geeft weer nieuwe mogelijkheden en links naar andere media. Het is mogelijk om de gevonden informatie te exporteren naar Excel. Aangezien de toegang enkel voorbehouden is voor abonnees, garandeert dit voor alle partijen enkel professionele contacten. Op deze manier besparen vakmensen in de media- en reclamewereld in België al jaren kostbare tijd en middelen. In tijden waarin het medialandschap zo snel verandert, en zeker voor een groot en complex gebied als Frankrijk, is MediaSpecs een onmisbaar hulpinstrument.

 

Cruisen door het Franse medialandschap in een paar klikken

“Onze abonnees gebruiken de MediaSpecs-database om zich te oriënteren in een medialandschap dat steeds complexer wordt. Bij het opstellen van mediaplannen of perslijsten willen mediaspecialisten een duidelijk overzicht van de media en inspiratie opdoen voor hun campagnes”, vertelt Bart Kuypers, algemeen directeur. “De gebruiker kan in een paar clicks zoeken op mediumtype, sector, doelgroep, thema en zo de juiste media voor zijn campagne vinden. Vele professionals in België hebben al hun appreciatie getoond voor het MediaSpecs-platform. Met MediaSpecs.fr hopen wij nu hetzelfde te doen voor Frankrijk.”